Restaurant Höst i København

På denne restauranten får du åtte retter for 500 kroner

Årets beste tips?

Publisert Oppdatert

København er så full av gode restauranter at det er en sann fryd å reise hit. Og det gjør saktens nå folk fra hele verden. De valfarter hit. For å spise. Alle føler seg royale i kongens by.

Restaurant Bror er kul. Den nye 108 er barnet til Noma. Relæ må også nevnes blandt stedene som serverer super mat til en billig penge.

Og så har vi Höst, som færre snakker om. Men, det tar nok ikke lang tid.

Det er rustikt. Nakne, hvite murvegger møter deg og baren er laget av tykke trematerialer. Det er så gjennomført at jeg prøver å ikke tenke at jeg har kommet inn i et (stilig) interiørblad.

Enkeltheten er slett ikke trist. Nei, det føles rent, skjønt og luftig. Det skulle vise seg at maten også var slik.

 

Restauranten Höst i København er et funn. Det er gull.

For maken til elegant og lekker mat til denne prisen skal du lete lenge etter. Når vil vi få en slik restaurant i Norge?

Jeg er redd det blir lenge til.

Restaurant Höst tilhører Cofoco-gruppen. De har spesialisert seg på å lage billige restaurantkonsepter. Akkurat nå teller de 14 restauranter. De lager også take-away for flere supermakeder.

Höst serverer nordisk mat, men på de andre restaurantene få du fransk, italiensk, sydamerikansk og japansk mat.

 

Hva restauranten  i Nørre Farimagsgade 41 tilbyr, klarer den utmerket å fortelle selv. Jeg har klippet ut den aktuelle menyen for oktober 2016 (men, som endrer seg konstant):

 

HÖST MENU 

 

8 RETTER

 

  • Tatar af okse med tomat og creme fraiche
  • Pocheret blæksprutte med spinat, hø og æggeblomme
  • Saltet kammusling med sø-salat, blåmuslinger, koriander
  • Stegt jomfruhummer med brunet smør, hyldeblomst, kamille og gulerødder
  • Blomkål med trøfler og røget oksemarv 
  • Braiseret svinebryst fra Grambogaard med æblepuré og flæskesvær
  • Oksemørbrad fra Grambogaard med løgkompot, asier, karse og rygeost
  • Is på Limfjordsporter med blåbær og ymermousse
  • Hybenrose sorbet med yoghurt, creme fraiche 48% og honning

 

KR 495,-

 

Du leste riktig.

Du får altså alle disse rettene til under 500 kroner! Selv om det er danske kroner vi snakker om, er dette en fabelaktig god pris. Og da tenker du sikkert at de har skippet en masse dyre råvarer og erstattet det med rimeligere ting.

Men, nei. Her er det både kamskjell og sjøkreps på menyen.

Stilen på maten havner i kategorien for det vi nå har konsolidert som moderne nordisk. Altså mat med friske ingredienser fra Norden som presenteres enkelt, elegant og med finstemte smaker. Ofte er det sarte, nesten flyktige toner, men alltid er det ingrediensene som spiller hovedrollen (mer enn teknikken). På sånne menyen kommer de mest smakfulle rettene (og ingrediensene) virkelig til sin rett.

Maten som serveres på Høst får en virkelig til å sette pris på råvarene og den sesongen man måtte befinne seg i.

Servicen er det kuttet ned på. Selv om restauranten ikke var halvfull kunne det ta litt tid å få (den ene) kelnerens oppmerksomhet. Men, dette er et bevisst trekk ved driften. Det er her pengene spares inn. Så, stalltipset er å ikke bestille ett-og-ett glass vin, men del gjerne en flaske, så slipper du å la deg irritere over sen service.

Det er sann fryd å spise her. Og man gleder seg til regningen.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag