Oppskrifter med fem ingredienser

Bare fem ingredienser

Lag supermiddag med bare fem ingredienser.

CHILI I HVERDAGEN: Litt chili og fire ingredienser til - så har du middag!

CHILI I HVERDAGEN: Litt chili og fire ingredienser til - så har du middag! Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Fem ingredienser

Bare fem ingredienser er en artikkelserie på Klikk. Her vil vi presentere en rekke oppskrifter hvor det ikke er mer enn fem ingredienser til sammen. (Salt, pepper, stekefett og vann kommer noen ganger i tillegg.)

Her på Klikk har vi startet en ny serie med oppskrifter med bare fem ingredienser. Denne gangen lager vi noe godt med kjøttdeig

Share

Det er ikke noen hemmelighet at jeg er stor fan av chili con carne. Det er ikke så opplagt som man skulle tro. Jeg er nemlig ikke spesielt glad i chili.

Jeg liker å lage en skikkelig chili con carne. Men, noen ganger er man tvunget til å handle raskt. Og siden hverdagene alltid truer med å bli kjedelige eller intetsigende har jeg alltid denne oppskriften på en forenklet chili con carne i bakhånd.

Her er de fem ingrediensene:

  1. Kjøttdeig
  2. Løk
  3. Chili
  4. Hvitløk
  5. Kidneybønner

Jeg pleier å begynne med løk. Er jeg skikkelig lat skjærer jeg den i to og skjærer resten i halvsirkler. Om jeg er i det omhyggelige hjørnet, steker jeg løken blank og setter den til side (på en tallerken). Så steker jeg kjøttdeigen på høy vame (da blir den best) før jeg har tilbake løken i stekepanna og blander godt.

Så var det chilien. Noen ganger skraper jeg ut frøene. Det er de som er virkelig sterke. Men, om jeg vil ha heit middagsmat får frøene også lov å bli med på festen.

Så er det hvitløken. Jeg knuser i et fedd eller to og steker det. Her bruker jeg nesa til å bestemme når den er stekt nok. Svir jeg hvitløken på dette tidspunktet er middagen ødelagt, så jeg er forsiktig.

Nå er det bare å helle i bønnene og la retten putre en stund.

Det kan være godt med litt tomatpuré i, men det er slettes ikke nødvendig.

Les også:

Billig middag hele uka

Kyllinglår på fire måter

10 planter som overlever "alt"

Slik fjerner du saltflekker på skoene

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning