Bakte horn med ost og skinke

Bakte horn med ost og skinke

Her er noen knalltips til hvordan de blir skikkelig gode

OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt  la være å bake.

OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt la være å bake. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Varme horn med ost og skinke. Jeg hadde nesten glemt hvor godt det der.

Bruksområdene til bakte horn er mange. De er kjekke å ha med på lange bilturer. Eller flyturer. Alle blir glade om du trekker dem opp av hatten.

I familier er gjerne noen dager travlere enn andre. Og det var grunnen til at bakte horn dukket opp igjen.

Horn kan fint ta rollen som en halv-middag. Altså det du spiser før korpsøving, spanskkurs, klatring, badminton eller hva det nå er folk driver med.

Slik: Inn i ovnen med "horn med skinke og ost" og noen gulrøtter mens vi venter. Så bærer det av sted - og forhåpentligvis er det en roligere middag i vente etter dagens ettermiddagsaktiviteter.

Man kan enten sette deigen på morgenen (yeah, right...) eller kvelden i forveien. Da kan man sette en slik deig i kjøleskapet slik at gjæren får jobbe langsomt.

Med litt etterheving og kjevling bruker man kanskje 45 minutter, men da er det også tid til å pakke bager og kanskje gjøre ei lekse.

Selv synes jeg det er helt ok å fryse ned bakte horn. De blir helt fine i ovnen (selv om det ikke er helt som nybakt). Og strengt tatt: Dette er det eneste som virkelig funker som halv-middag.

 

Tips til fyll i bakte horn

Ost og skinke er klassisk og supergodt. Men, innenfor disse rammene er det faktisk noen muligheter:

 

  • Spansk: Serranoskinke og manchego
  • Italiensk: Parmaskinke og parmesan (eller en blanding av vanlig gulost og parmesan)
  • Fransk: Kok skinke og brie

 

 

Ellers: Bruk gjerne hekket kyllingkjøtt i stedet for skinke. Ikke vær redd for å bruke salami.

 

 

Lag deilig smør

Smør hornene med et deilig, krydret smør (før du har på ost og skinke) Her er noen forslag til gode smør man kan lage:

 

  • Hovmestersmør
  • Hvitløkssmør, bland smør, knust hvitløk og persille
  • Estragonsmør
  • Rødt smør, bland smør hakket, soltørket tomat og finrevet parmesan
  • Bland smør med chili, koriander og lime
  • Bland smør med gressløk og sitronskall
  • Bland cayenne med smør og chevre, og litt stekt/ristet hvitløk
  • Bland smør med honning og sennep
  • Bland hakkede mandler i smør

 

Toppen av fylte horn med ost og skinke

Det aller vanligste er valmuefrø. Men, ikke vær redd for å bruke andre frø. Her er noen forslag:

 

  • Valmuefrø
  • Sesamfrø
  • Anisfrø, om du er vågal

 

 

 

 

Erik Hannemann

Horn

Her er en super oppskrift på horn. Fyll dem med det du vil.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

250 g Smør

6 dl Melk

50 g Gjær

1 ts Salt

5 ss Sukker

1 kg Hvetemel

1 stk Egg

Tove Holter / idefull.no

Luftige horn med ost og kylling

Hvilken matpakke ville du hatt med deg på langtur i bilen?

Se hele oppskriften

Ingredienser:

750 g Mel

1 ts Salt

1 ss Sukker

30 g Gjær, fersk

2 stk Egg

4 dl Skummet melk, fingervarm

100 g Smør, romtemperert, i biter

1 stk Egg til pensling

Ønsket mengde kylling

Ønsket mengde revet ost

TV2

Horn med ost og skinke

Denne er en super og enkel oppskrift på gode horn med ost og skinke.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Smør

6 dl Melk

50 g Gjær

2 ts Salt

4 ts Sukker

1 kg Hvetemel

Muskat, revet

Skinke

Egg

Studio Dreyer-Hensley

Fine og grove horn

Nystekte horn er fristende enten det er til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Bak både fine og grove.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

8 dl Hvetemel

1 ss Sukker

1 ts Kardemomme, malt

60 g Smør

3 dl Melk

1 pk Gjær

1 stk Egg, sammenpisket

Valmuefrø

Tove Holter / idefull.no

Luftige Horn med hjemmelaget pesto

Hjemmelagde horn fylt med hjemmelaget pesto med pistasjnøtter (eller andre nøtter om du vil), ville jeg blitt veldig glad for å bli servert, og det ble de her hjemme også da de fikk det til lunsj her om dagen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

750 g Mel

1 ts Salt

1 ss Sukker

1 pk Tørrgjær

100 g Smeltet smør

4 dl Fingervarm melk

2 stk Egg

100 g Pistasjenøtter

140 g Parmesan

5 fedd Hvitløk

40 g Spinat, frisk

1 potte Basilikum, frisk

Salt

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag