Bakte horn med ost og skinke

Bakte horn med ost og skinke

Her er noen knalltips til hvordan de blir skikkelig gode

OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt  la være å bake.
OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt la være å bake. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Varme horn med ost og skinke. Jeg hadde nesten glemt hvor godt det der.

Bruksområdene til bakte horn er mange. De er kjekke å ha med på lange bilturer. Eller flyturer. Alle blir glade om du trekker dem opp av hatten.

I familier er gjerne noen dager travlere enn andre. Og det var grunnen til at bakte horn dukket opp igjen.

Horn kan fint ta rollen som en halv-middag. Altså det du spiser før korpsøving, spanskkurs, klatring, badminton eller hva det nå er folk driver med.

Slik: Inn i ovnen med "horn med skinke og ost" og noen gulrøtter mens vi venter. Så bærer det av sted - og forhåpentligvis er det en roligere middag i vente etter dagens ettermiddagsaktiviteter.

Man kan enten sette deigen på morgenen (yeah, right...) eller kvelden i forveien. Da kan man sette en slik deig i kjøleskapet slik at gjæren får jobbe langsomt.

Med litt etterheving og kjevling bruker man kanskje 45 minutter, men da er det også tid til å pakke bager og kanskje gjøre ei lekse.

Selv synes jeg det er helt ok å fryse ned bakte horn. De blir helt fine i ovnen (selv om det ikke er helt som nybakt). Og strengt tatt: Dette er det eneste som virkelig funker som halv-middag.

 

Tips til fyll i bakte horn

Ost og skinke er klassisk og supergodt. Men, innenfor disse rammene er det faktisk noen muligheter:

 

  • Spansk: Serranoskinke og manchego
  • Italiensk: Parmaskinke og parmesan (eller en blanding av vanlig gulost og parmesan)
  • Fransk: Kok skinke og brie

 

 

Ellers: Bruk gjerne hekket kyllingkjøtt i stedet for skinke. Ikke vær redd for å bruke salami.

 

 

Lag deilig smør

Smør hornene med et deilig, krydret smør (før du har på ost og skinke) Her er noen forslag til gode smør man kan lage:

 

  • Hovmestersmør
  • Hvitløkssmør, bland smør, knust hvitløk og persille
  • Estragonsmør
  • Rødt smør, bland smør hakket, soltørket tomat og finrevet parmesan
  • Bland smør med chili, koriander og lime
  • Bland smør med gressløk og sitronskall
  • Bland cayenne med smør og chevre, og litt stekt/ristet hvitløk
  • Bland smør med honning og sennep
  • Bland hakkede mandler i smør

 

Toppen av fylte horn med ost og skinke

Det aller vanligste er valmuefrø. Men, ikke vær redd for å bruke andre frø. Her er noen forslag:

 

  • Valmuefrø
  • Sesamfrø
  • Anisfrø, om du er vågal

 

 

 

 

Denne saken ble første gang publisert 25/08 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også