Middagsforslaget

Bakt potet med kjøttdeig

Bakt potet er en god og mettende middagsrett hvis den fylles med kjøttdeig og grønnsaker. Baker du potetene uten aluminiumsfolie, får du en god skorpe på dem. Potetene kan bakes i ovnen kvelden før og varmes opp igjen i mikroovn dagen etter.

Bakt potet med kjøttdeig. Foto: matprat.no
Bakt potet med kjøttdeig. Foto: matprat.no Foto: Matprat.no
Sist oppdatert

Bakt potet med kjøttdeig

200 g kjøttdeig eller karbonadedeig

1 ss margarin eller olje til steking

½ ts salt

½ ts pepper

4 stk. store potet

1 boks hermetiske maiskorn

4 ss kesam

½ ss tørket rosmarin

1 ss tørket basilikum

1. Bak potetene i ovnen på ca. 200 °C. Det tar omtrent en time, avhengig av størrelsen på potetene.

2. Stek kjøttdeigen på høy varme sammen med margarin/olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.

3. Skjær et kryss i potetene når de er ferdige og åpne dem. Fyll dem med stekt kjøttdeig og mais.

4. Topp det hele med kesam blandet med rosmarin og basilikum. For ekstra snadder ha på ost og gratiner.

Denne saken ble første gang publisert 30/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også