OPPSKRIFTER PÅ GROVE RUNDSTYKKER:

Bakerens beste rundstykker

En av Norges fremste bakere står bak de fire oppskriftene på rundstykker vi presenterer her.

Muslirundstykker

Muslirundstykker Foto: Foto: Synøve Dreyer/brodogkorn.no

Publisert Oppdatert
Hveterundstykker med hatt

Hveterundstykker med hatt Foto: Foto: Synøve Dreyer/brodogkorn.no

Kaninører

Kaninører Foto: Foto: Synøve Dreyer/brodogkorn.no

Det er nødvendigvis ikke så mye som skiller rundstykker fra grovbrød. Kortere steketid er én fordel. Og så er det jo ekstra stas med formen på rundstykkene, samtidig som de gjerne er ekstra forseggjort med strø og dekor. Dette gjør dem spesielt passende å servere til maten når du har gjester. Et saftig rundstykke med godt pålegg til frokost eller lunsj er såvisst heller ikke å forakte.

De flotte oppskriftene vi presenterer her, er det André Løvaas som står for. Han er leder for Bakerlandslaget, så ekspertisen er det ingenting å si på. Tre av rundstykkene er grove, mens de morsomme hveterundstykkene med "hatt", er fine. Fine rundstykker er tross alt det beste til retter med mild smak.

Müslirundstykker

Hveterundstykker med hatt

Valnøttrundstykker

Kaninører

Les også:

Bakverk som går unna

Disse brødene får du ikke i butikken

Slik lager du perfekte boller

Kilde: brodogkorn.no i samarbeid med Maison Mat & Vin .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning