Bake pizza

Trikset for deg som er skikkelig glad i pizza

Lag pizzaen slik at skorpen ikke blir liggende igjen på tallerkenen.

RULL: Ta tak i kanten og rull opp rundt hele pizzaen.

RULL: Ta tak i kanten og rull opp rundt hele pizzaen. Foto: FOTO: Øivind Lie

Publisert Oppdatert

Det er gjerne det gode fyllet som er helten på pizzaen, ikke skorpen.

Den blir gjerne liggende igjen på tallerkenen selv om du har jobbet hardt for å lage en perfekt pizzabunn.

Det betyr at det er på tide å gi noe til skorpen som gjør at den blir til noe mer enn et håndtak.

Det vi snakker om da er å fordele godene bedre, uten at du blir full av saus på fingrene når du spiser.

Slik gjør du:

DRA UT: Legg på fyllet slik at det dekker hele bunnen. Dra godt ut i kantene.

DRA UT: Legg på fyllet slik at det dekker hele bunnen. Dra godt ut i kantene. Foto: FOTO: Øivind Lie

RULL: Ta tak i kanten og rull opp rundt hele pizzaen.

RULL: Ta tak i kanten og rull opp rundt hele pizzaen. Foto: FOTO: Øivind Lie

HELT UT: Med fyllet helt ut blir skorpen mer enn spiselig.

HELT UT: Med fyllet helt ut blir skorpen mer enn spiselig. Foto: FOTO: Øivind Lie

Her er våre beste pizzaoppskrifter:

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Crestock

Pizzabunn

Dette er den eneste oppskriften på pizzabunn du trenger. Deigen gir én rund pizza - tynn bunn.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Hvetemel

1.5 dl Vann

0.5 pk Tørrgjær

1 ts Salt

3 ss Olje

Christopher SJuve

Tomatsaus

Her er oppskriften på en deilig tomatsaus som kan brukes til pasta, pizza og som suppe.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

0.5 stk Løk

1 stk Hvitløksfedd

1 stk Tomatboks

2 ss Kyllingbuljong

2 stk Soltørkede tomater

1 ts Sukker

1 ts Hvitvinseddik

1 stk Laurbærblad

1 ts Oregano

0.5 ts Anis, malt

Olje til pensling

Salt og pepper

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Tynn pizza med bacon, chili, sopp og løk

Kjapp og digg, men ganske heit, så kutt ned på chilimengden om du vil ha den mildere. Deigmengden er til fire tynne porsjonspizzaer.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Hvetemel

10 g Salt

3 dl Vann, lunkent

50 g Olivenolje, extra virgin

20 g Sukker

15 g Gjær, fersk

3 ss Olivenolje

3 fedd Hvitløk

1.5 ss Tomatpuré

1 stk Chili

1 bokser Hakkede tomater

0.5 ts Salt

1 dæsj Rødvinseddik

2 pk Bacon

2 stk Rød chili

8 stk Aromasopp

1 stk Rødløk

4 stk Tomater

Ost

4 stk Vårløk

2 kvast Bladpersille

Erik Hannemann

Pizza med kjøttboller

Klassisk, tynn pizza. Husk: Full guffe på ovnen!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 dl Hvetemel

1.5 dl Vann

4 ss Olje

0.5 pk Tørrgjær

1 stk Tomatboks

1 ss Hvitvinseddik

2 ts Oregano

1 ss Sukker

1 stk Sjalottløk

1 fedd Hvitløk

Olje til pensling

200 g Kjøttdeig

200 g Ost

2 skiver Brød

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Syv pizzaer du må smake

Landets beste pizzatips

Verdens beste kjøttboller

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning