Har du en jerngryte, kasserolle eller en annet egnet form med lokk, er du ikke langt unna dette ultrasaftige og luftige brødet! Eltefrie brød er helt geniale i all sin enkelhet.

Du rører rett og slett sammen en deig med lite gjær på kvelden og lar den stå på kjøkkenbenken til neste dag. Så former du brødene og lar dem heve før du hvelver dem over i rykende varme gryter!

I disse brødene bruker vi en blanding av fin sammalt hvetemel og vanlig hvetemel. Denne bakemetoden er også super hvis du vil bruke gamle meltyper, som for eksempel emmer til å bake eltefritt emmerbrød.

Eltefrie oppskrifter

Det er ikke bare brød du kan lage med denne metoden. Du kan også lage de aller beste rundstykkene uten å elte noen verdens ting!

Det beste brødet du kan bake har tidligere gått sin seiersgang her på Klikk.no, så da kan det være betimelig å ta det frem i lyset igjen når vi nå snakker om de eltefrie vidundrene.

Skulle du ha lyst til å bake med en gammel meltype, men har det betraktelig mer travelt enn den eltefrie bakemetoden krever, kan du bake disse saftige sconesene med spelt.

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Marit Røttingsnes Westlie

Grovt eltefritt brød

Du trenger ikke kna. Det er grovt, eltefritt brød som du steker i en kjele i ovnen.

Ingredienser:

400 g hvetemel

600 g sammalt hvete, fin

2 ts salt

3 g tørrgjær

8 dl vann, romtemperert

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!