Endelig mandag!

Det må jo bety at det er mye å glede seg til. Og det er det på denne ukemenyen! Vi starter med italiensk hurtigmat og er innom gatehjørnet i Bangkok i Thailand, før vi ender på kjøkkenet til mor denne uka.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Italiensk hurtigmat

Vi begynner med en italiensk snacks. Pandorato-ideen at å legge ost og skinke (eventuelt sardiner) mellom to loffskiver som henger sammen, dyppe dem i egg og melk og så steke dem gylne.

Denne er veldig kjapp og jeg kan være med på å diskutere om den kvalifiserer til middagsmat.

Spe på med noen friske grønnsaker om du vil.

Tirsdag: Nei, så enkelt det er å lage fiskekaker!

Det er på høy tid å lage fiskekaker! Ha alle ingrediensene i blenderen, kjør! Form til kaker og stek. Så enkelt er det.

Til fiskekakene kan du servere en kul blomkålgrateng til.

Onsdag: Suppe på en mystisk rot

Ta en titt på videoen av jordskokksuppa - og se om du vil lage salaten også (som er i oppskriften). Røkt rypekjøtt er vanskelig (tett på umulig) å få tak i, så bruk noe annet.

Torsdag: Streetfood fra Thailand

Ukens mest eksotiske innslag kommer fra Thailand. Pad thai, i en eller annen variant, er det vanligste å få som street-food. Det handler om å steke nudler med kylling og egg - og så kommer mesteparten av smaken fra chilipasta. Pass på at du justerer styrken, slik at du ikke ender opp med noe du synes er for sterkt til å spise.

Fredag: Den ultimate cheeseburgeren

Denne burgeren kalles den ultimate burgeren. Og den er fransk.

I videoen og oppskriften lages den av andekjøtt. Det er dyrt og vrient å få tak i her til lands, så du kan fint bruke kylling. Men, det store trikset er å pakket kjøttet rundt en sjenerøs bit med ost - og da snakker vi om en brie, camembert eller vacherin (som han bruker i videoen).

Lørdag: Høstens høydepunkt

Denne lørdagen er det duket for høstens høydepunkt, nemlig lammecarré. I denne oppskriften finner du kantareller, bakt sjalottløk, kremfløte og hvite bønner. Det er bare å glede seg, videoen ser du her.

Søndag: Paien du gleder deg til å servere

Vi avslutter uka med et lite kunststykke av en pai. Den fyller du med reker og fisk. Når du ser bildet så vet jeg at du gleder deg til å servere den!

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Christopher Sjuve

Pandorato

Pandorato er en kul italiensk sandwich du steker i panna. Prøv en da vel!

Til 4 porsjoner:

2 stk mozzarella

1 stk loff

2 stk egg

1,5 dl melk

pepper, kvernet

8 skiver spekeskinke, eller mer

sardin

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Lisa Westgaard

Grove fiskekaker

Til 4 porsjoner:

400 g seifilet

0,5 ts salt

1 ss potetmel

1 dl melk

0,25 ts hvit pepper

2 ss finsnittetpurre

2 ss finhakket løk

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

BBCLifestyle

Jordskokksuppe

En jordskokksuppe med masse sopp.

Til 4 porsjoner:

Til suppen

200 g jordskokk, renset og hakket

200 g sopp, shiitake

1 stk løk, hakket

1 fedd hvitløk, hakket

1 kvist timian

1 ss smør

1 ss rapsolje

1 l kyllingbuljong

1 dl hvitvin

Salaten

1 ts honning

1 ts eplecidereddik

1 ss rapsolje

0,5 stk rødløk, i tynne skiver

100 g friséesalat

100 g røkt rype kjøtt, i skiver

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Synøve Dreyer

Pad thai - stekte nudler

Dette er en av Thailands mest berømte retter.

Til 4 porsjoner:

2 stk kyllingfileti strimler

0,5 dl soyaolje

1 fedd hvitløk, hakket

4 stk vårløki ringer

100 g reker

1 dl bønnespirer

4 stk egg

250 g risnudler

2,5 dl hønsebuljong

2 ss ketchup

1 ts chilipasta (sambal oelek)

2 ss soyasaus

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

BBCLifestyle

Den ultimate burgeren

Når en superkokk lager hamburger gjør han det på denne måten. Sjekk oppskriften.

Til 4 porsjoner:

2 stk andebryst

2 ss vacherin ost, eller brie, camenbert

2 stk sjalottløk, store

1 ss smør

250 g kantareller

2 stk burgerbrød av brioche, eller vanlig burgerbrød

Til potetene

frityrolje

2 stk store poteter

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Lammecarré

Lammecarré er en flott måte å hylle høsten på. I denne oppskriften finner du også sopp og saus.

Til 4 porsjoner:

Sjalottløk

12 stk sjalottløk

olje eller smør til steking

1 stk buljongterning

1 klype sukker

Lammecarré

1 kg lammecarré

olivenolje

salt

250 g spinat

150 g kantareller

2 dl kremfløte

200 g bønner, hvite (ferdigkokte)

1 kvast rosmarin, frisk

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Øystein Westlie

Pai med ørret og reker

Kunsten med pai er å lage en god bunn og med denne oppskriften får du garantert en sprø og velsmakende bunn.

Til 4 porsjoner:

Paibunn


175 g hvetemel

0,5 ts sukker

120 g kaldtsmør

3 ss kaldtvann

Fyll

200 g reker, pillede

200 g ørretfilet

2 stk egg

1 dl crème fraîche

1,5 dl h-melk

50 g parmesan

1 fedd hvitløk

1 ts salt

pepper

dill, frisk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!