Utfordrende helgemeny

Ingen orker å lage denne

Du tenker: - Hva er det som er så vanskelig a'?

Sist oppdatert

Det er på tide å gjøre noe vrient. Noe du må kjempe for å få til.

Noen med bedre mattekunnskaper enn meg klarer sikkert å regne ut forholdet mellom innsats, resultat og tilfredshet.

Altså: Jo mer vrient det er å få til, desto mer tilfredsstillende er det å lykkes.

Med den ligningen i tankene har jeg satt sammen en vanskelig meny. Her skal noen og enhver få noe å bryne seg på. Belønningen er god mat - og følelsen av å beherske vanskelige ting på kjøkkenet.

Så, her er helgens utfordring - det er ikke mange som tar denne på strak arm.

Vanskelig forrett: Kongekrabbe og pannacotta av avokado (lykke til med den!)

Pannacotta er vanligvis søtt, men ikke i denne retten.

Her skal du altså mose en avokado sammen med lime, fløte, melk og gelatin. Så skal dette siles over i en form du synes er fin. Sett den kaldt (for å stivne) før du gyver løs på oppgave to:

Rull rå fileter av kongekrabbe (som du har renset med eleganse) inn i plastfolie, snurret 100% tett. Varm opp vann til 60 grader og slipp filetene oppi. Før servering stekes de raskt i smør.

Så var det rugbrødet (håper du finner det i butikken). Det skjæres i syltynne skiver (lykke til!) og varmes i ovnen, under en vinflaske, til de bøyer seg.

Nå er det mango - som skal strimles og nøtter som skal mortes.

Ferdig? Da går vi til hovedretten.

Vanskelig hovedrett: Biff Wellington

Dette er en av de mest vriene, men også mest elegante rettene som finnes. Det er i bunn og grunn en innbakt indrefilet med et lag av skinke, ett med sopp og dessuten noen kastanjer.

Altså: Stek indrefileten slik at den får god stekeflate. Legg plast på benken (et stort stykke plastfilm), og så legger du skinkeskiver utover i et stort rektangel. På skinken legger du stekt og så moset sopp og kastanjer.

Henger du fortsatt med?

Legg kjøttet på toppen nå. Så kommer C-momentet: Rull sammen denne blandingen rundt kjøttet, slik at skinken kommer ytterst.

Gikk det greit?

Da er det klart for butterdeigen. Den skal kjevles utover og så skal den rulles rundt kjøttet (som altså nå dekkes av skinke og sopp- og kastanjeblandingen).

Ja, da er den klar for ovnen. Og så er det bare å steke den perfekt. Jo da.

Det beste er nok å ta en titt på denne saken (med bilder) for å hjelpe deg litt på vei.

Oppskrift på vanskelig dessert: Sjokoladefondant

Det er ikke så mye som er vrient med sjokoladefondant. Den ligner til forveksling en sjokoladekake, men det som er utfordringen er å ikke steke den for lenge. Ta den ut før den blir en vanlig, kjip og tørr kake.

De fleste brenner seg på det. Det er nok lurt å sjekke denne videoen først.

Har du klart alt dette håper jeg du føler deg stolt.

God helg!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også