Kyllingvinger er gått fra å være noe man kastet til å bli en veldig populær snack. Den kanskje mest utbredte varianten er den du typisk får på amerikanske sportsbarer, og den er så spicy og smakssterk at baktanken nok er at den skal få gjestene til å drikke mer øl. Vingene er smørt inn med hot sauce og som tilbehør serveres stangselleri, som du dypper i en blue cheese-dressing. Veldig sterkt og veldig godt!

Men kyllingvinger kommer i mange varianter. Disse sursøte vingene er veldig gode, og denne kinesiske varianten må du bare prøve. Den kanskje mest interessante av alle er imidlertid den med meksikansk krydder.

Spennende krydder

Mens vi er vant med at kaffe og kakao helst inngår i kaker og desserter, bruker meksikanerne disse som smakstilsetning også i middagsmat. Det høres kanskje litt rart ut, men det funker.

Da vi skulle få tak i en god oppskrift på en rett med med disse krydderne, henvendte vi oss til restauranten Hitchhiker, og kokken Stian Floer. Han har tidligere delt gode oppskrifter på både kimchi og sliders med oss. Oppskriften hans på meksikanske kyllingvinger finner du nedenfor.

Erik Hannemann

Meksikanske kyllingvinger

Det er det meksikanske krydderet som virkelig gjør denne retten. Kaffe, kakao og soppulver? Jada!

Til 8 porsjoner:

1,4 kg kyllingvinger

2 ss kaffe

2 ss kakaopulver

0,5 ss spisskum

1 dl tørket sopp

1 ss salt

1 ss sechuanpepper

0,5 ss korianderfrø

4 ss olje

1 ss soyasaus

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!