Hørt om kombinasjonen av chevre og honning?

Jeg hørte om en som skrev doktoravhandling på boka Sangen om den røde rubin av Agnar Mykle. Hun fortalte hvor misunnelig hun var på alle som ikke hadde lest boka. Hvorfor det?

- Jo, fordi da har du til gode å oppleve det første gangen.

Og jeg skjønner hva hun mener. Sånn er det nemlig med flere ting (ikke sant, Ask Burlefot? ).

Honning og chevre, for eksempel. Første gangen du smaker det tenker du:- Hvorfor har ingen fortalt meg om dette før?

Enkelte smakskombinasjoner er nemlig helt magiske. Tenk bare på gin og tonic (som du lager perfekt på denne måten). Det er ikke alle kombinasjoner som er umiddelbare, noen må du jobbe med. Chablis og østers en sånn. Det er ingen som liker chablis og østers: Enten liker du det ikke eller så elsker du det.

Honning og chevre en kombinasjon som du liker umiddelbart. I denne oppskriften fra den kreative Rachel får vi en oppskrift på chevre og honning som er pakket inni filoflak med timian. Når de rulles sammen ligner de sigarer. De baker du i ovnen til de er gylne og fine.

Og den salaten er utrolig fristende, men melon, agurk og reddiker. Oppskriften finner du nedenfor. Når du tar en titt på videoen er jeg sikker på at du blir fristet til å prøve dem. Det ble i alle fall jeg!

Sjekk ut de andre videoene med Rachel Khoo her.

 

BBCLifestyle

Rachel Khoos timian og chevre

Dette er en oppskrift fra Rachel Khoo. Hun har laget spiselige sigarer.

Til 4 porsjoner:

2 stk filodeigflak

8 kvast timian

60 g smør, smeltet

125 g chèvre

4 ss honning

Salat

0,5 stk galiamelon

0,5 stk agurk

6 stk reddik

Dressing

1 ss olivenolje

0,5 ts rødvinseddik

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!