Når du har lyst til at grillingen skal gå unna som en fei, og ikke har lyst på grillpølser, er grillspyd tingen! Det tar riktig nok noen få minutter å skjære kjøttet eller fisken du skal bruke, i passende terninger, men ikke lenger enn at både skjæringen og grillingen er unnagjort på et kvarter.

Av kyllingbrystfileter kan du lage asiatiske grillspyd. Lammekjøttet kan du træ på pinner sammen med paprika og timian og fisken lar du få følge av timian og persille når du lager fiskespyd.

Potetrester

Visste du at det er enklest å dele opp potetbitene du skal ha i en potetsalat, hvis du har kokt potetene dagen før? Det betyr at potetrester er perfekt å bruke både når du skal lage denne fargerike potetsalaten og hvis du går for denne asiatiske potetsalaten.

Potetrester fra dagen før, egner seg også helt ypperlig å bruke for å lage en god og kraftig pytt i panne!

I denne versjonen er det gresk yoghurt som danner basen i potetsalaten. Så smaksettes den med litt majones og en dæsj spisskummen. Det gir en saftig og smakfull potetsalat.

Øystein Westlie

Saftige biffspyd med hjemmelagd potetsalat

Passer du på at kjøttbitene er omtrent like store, er du et langt steg på veien til perfekt grillede grillspyd.

Til 4 porsjoner:

600 g entrecôte

3 ss olivenolje

1 ts salt

1 ts pepper, sort og nykvernet

0,5 ts spisskum, malt

Potet- og yoghurtsalat

700 g poteter

1 stk paprika, rød

1 stk rødløk

1 fedd hvitløk, hakket

1 kvast timian, frisk

4 dl gresk yoghurt

1 dl majones

0,5 ts spisskum, malt

1 ts salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!