Noen kaker krever mye jobb og omtanke for å få et perfekt resultat, mens andre nærmest blir bedre jo mindre jobb du legger i tillagingen. Denne honningkaken er et eksempel i så måte. Selve bunnen rører du nemlig sammen på 3 minutter! Her snakker vi om å smelte sammen smør, sukker og honning og røre det kjapt sammen med de tørre ingrediensene og eggene. Opp i kakeformen og inn i stekeovnen. Du rekker knapt å trekke pusten. Så fort går det.

Det samme, kjappe prinsippet brukes også når du lager disse supegode blåbærmuffinsene.

Den gode honningen

Honning gir en ekstra smak i bakverket sammenlignet med bare å bruke sukker, og honningkake er en god, gammel klassiker.

Honningen er også perfekt å bruke når du skal grille dine spareribs i sommer og hvis du har lyst til å prøve deg på hjemmelagd peanøttsmør!

Supergod glasur

Jeg elsker virkelig glasuren på denne kaken. For det første lager du den like fort og enkelt som du lagde bunnen, og for det andre - og viktigste - smaker den så utrolig godt! Den er skikkelig god og søt, men samtidig er den så syrlig av sitronsaften, at kombinasjonen blir perfekt.

God bakst!

Øystein Westlie

Honningkake med sitronglasur

Denne honningkaken går så kjapt å lage at du knapt rekker å trekke pusten!

Til 4 porsjoner:

150 g smør

100 g brunt sukker

175 g honning

200 g hvetemel

1,5 ts bakepulver

1 ts kanel

0,5 ts ingefær, malt

2 stk egg

Glasur

100 g smør, romtemperert

250 g melis

0,5 stk sitron, saft og revet skall

1 ss melk

pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!