Det er noen triks som er kjekke å kunne, hvis du vil lage is hjemme og ikke har en iskremmaskin liggende på lur.

Vi kan dele opp is i fire hovedtyper: is basert på en vaniljesaus, yoghurtis, krembasert is og sorbet som ikke inneholder noen melkeprodukter.

En iskremmaskin rører inn luft i røren mens den fryser den. Det er denne luften som gjør at isen ikke blir en hard klump, men får en mykhet på samme måte som kjøpeisen har.

Uten iskremmaskin er tre av istypene ganske styrete å lage, mens den krembaserte er helt perfekt! For når du pisker en luftig krem av fløte og blander den inn i røra sammen med resten av smakene du skal ha i, har du allerede fått nok luft inn til at det blir en myk og fin is, noe denne vaniljeisen med sjokoladesaus er et godt eksempel på.

Iskaker er også enkle å lage hjemme. I denne iskaken blander vi krem og yoghurt og fyller på med mengder av bær.

Barnevennlig is

Vil du lage enkel moro på en helt vanlig lørdag - eller tirsdag - kan du lage disse trafikklys-isene!

Trodde du at det må ta lang tid å lage is? Vel, det må det ikke! Bruker du dette geniale trikset, har du fiks ferdig is på 30 sekunder!

Den hjemmelagete isen er hardere enn den butikkjøpte når den kommer rett fra fryseren. Det er derfor lurt å sette isen eller iskaken i kjøleskapet i 30 minutter før servering. Da rekker den å få den gode kremete konsistensen, og smakene kommer enda bedre frem.

Det er jo nettopp smaken i denne kanel-isen som er så genial. I tillegg til at den er rask å lage, da.

For å få en litt syrlig smak på denne isen, bruker vi kremost og creme fraiche. Og så har vi i en god slump med kanel, som gir en aldeles ypperlig smak til det ferdige resultatet.

Øystein Westlie

Kanelis med bringebær

Blandingen av kanel, creme fraiche og kremost i denne isen, gir deg den beste isen!

Til 8 porsjoner:

1 stk vaniljestang

200 g kremost naturell

150 g crème fraîche

225 g melis

0,5 stk sitron, saften av den

1,5 ts kanel, malt

3 dl kremfløte

200 g bringebær

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!