Ingen sommerfest uten en skikkelig jordbærkake med luftig krem og hauger med saftige, solmodne jordbær!

Sjelden er vi nordmenn mer hekta på å kjøpe kortreist mat enn når det kommer til norske jordbær. Og akk så hyggelig det er å stoppe ved veikanten for å kjøpe med seg en kurv eller tre når man er ute på tur.

Jeg tenker at det gjelder å spise så mye norske jordbær som overhode mulig, når de er i sesong. Vil du ha en variasjon over den største klassikeren av dem alle, jordbær med fløte, kan du servere sabayonne til jordbærene. Sabayonne er en litt mer raffinert utgave av eggedosis.

Og har du lyst til å kunne nyte jordbærsommerfølelsen hele året, er mitt beste tips å røre ditt eget jordbærsyltetøy. Da er du garantert en skikkelig boost selv på kalde vinterdager.

De beste sommerkakene

Når festen er et faktum og det er sommer, er det perfekt med bærkaker. En av de store favorittene er pavlovaen. Den bruker å gjøre suksess hos både små og store. Det gjør denne fromasjkaken full av jordbær også!

Perfekt sukkerbrød

Er du en av de som har dårlig erfaring med å bake sukkerbrød? Sukkerbrødbaking handler først og fremst om å piske masse luft inn i eggedosisen i starten, for så å beholde så mye som mulig av den når du etterpå skal røre inn hvetemelet. Store og bestemte bevegelser, er min løsning på den utfordringen. Sjekk ut oppskriften under og bak det perfekte sukkerbrødet du også!

Jordbærkremen til denne kaken må du starte med dagen før du skal lage ferdig kaken. Det er også en fordel å steke sukkerbrødet dagen før. Da rekker det å sette seg og vil ikke smule så mye når du deler det.

Finn fram bakeutstyret og bak denne saftige og supergode jordbærkaken til neste sommerfest!

Øystein Westlie

Sommerens saftigste jordbærkake

Ingen sommerfest uten en skikkelig jordbærkake med luftig krem og hauger med saftige, solmodne jordbær!

Til 8 porsjoner:

5 stk egg

200 g sukker

200 g hvetemel

1,5 ts bakepulver

Jordbærkrem

400 g jordbær

5 dl kremfløte

400 g hvit sjokolade

Pynt

500 g jordbær

10 stk mynteblader

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!