Oppskrift på eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Nå kan du lekende lett lage de beste rundstykkene hjemme på ditt eget kjøkken!

OPPSKRIFT PÅ RUNDSTYKKER: Dette er Norges beste rundstykker. Oppskriften på rundstykker du blir så glad i finner du nedenfor.
OPPSKRIFT PÅ RUNDSTYKKER: Dette er Norges beste rundstykker. Oppskriften på rundstykker du blir så glad i finner du nedenfor. Foto: Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Sist oppdatert

De siste årene har den eltefrie baketrenden virkelig kommet kastende over oss, og hvilken glede det er å bake på denne måten. Det er virkelig minimalt med arbeid med å lage deigen, den rører du bare kjapt sammen og lar så stå helt i ro på kjøkkenbenken de kommende 12-18 timene, og det ferdige resultatet smaker som om du har vært hos en skikkelig kløpper av en håndverksbaker og kjøpt godsakene.

Det var bakeren Jim Lahey, som driver bakeriet Sullivan Street Bakery i New York, som virkelig fikk fart på den eltefrie brødbaksten, og Laheys originalbrød er fremdeles akkurat like gode.

Har du lyst til å prøve deg på en av de virkelig gamle kornsortene, må du bare bake dette eltefrie emmerbrødet!

Innimellom har vi absolutt ikke tid til å vente på at deigen skal heve et halvt døgn før vi kan bake ut brødene, og da er det greit å ha en god oppskrift på lager. Dette superenkle brødet smaker like supert som det er enkelt å bake. Perfekt til sommerens reke- og melonsalat er det også!

En eltefri deig er litt løsere i konsistensen enn du nok bruker å la en vanlig eltedeig være. Det er derfor kjekt å ha en deigskrape til å håndtere deigen. Det får du kjøpt i alle kjøkkenbutikker rundt om.

Har du ikke prøvd det på den eltefrie trenden ennå? Nå har du muligheten! Rører du sammen denne deigen i kveld, er du et stort steg på vei til den aller beste frokosten i morgen!

Til rundstykkene kan du servere den beste eggerøren.

God bakst!

Denne saken ble første gang publisert 12/07 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også