Når du har lyst på en pai, men ikke har tid eller lyst til å kjevle ut en smørdeig akkurat der og da, er smuldrepai tingen å lage! Smuldrepaien skiller jo seg også fra den originale varianten med at bunnen er på toppen, om man kan si det slik. Her kreves det ingen forsteking av bunn eller avkjøling av smørdeig i kjøleskapet. Noen sekunder i food prosessoren, og deigen er klar ut uttrykking!

Så enkelt å lage og så utrolig godt å spise!

Smores pai

En annen skikkelig god og enkel pai er Smores pai. Merkelig navn, men særs forståelig når du bare leser hvorfor den heter det den gjør. Og når vi først er inne på de gode og enkle paiene, kan vi ikke komme bort fra denne eplepaien med vaniljekrem hvor ferdigkjøpt butterdeig utgjør bunnen.

Den beste vaniljesausen lager du selv

Til denne paien, og veldig mange andre dessertpaier, er vaniljesausen et perfekt følge. Og når du først skal servere vaniljesaus, lager du den beste selv! Og den er mye enklere å lage enn du kanskje frykter. Det eneste du må passe på er at den ikke blir for varm når du varmer den opp etter å ha tilsatt eggene. Sausen er ferdig når du kan lage "vei i vellinga". Det betyr at du kan dra fingeren på baksiden av sleiva - som er dekket med vaniljesausen - og det blir en "vei" etter fingeren din.

I oppskriften står det at du skal bruke en vaniljestang. Du kan gjerne også bruke hjemmelagd vaniljesukker istedenfor.

Øystein Westlie

Smuldrepai med pærer og bringebær, servert med vaniljesaus

Smuldrepai er den geniale løsningen for alle som er glad i pai. Så enkelt å lage og så utrolig godt å spise!

Til 8 porsjoner:

4 stk pære

400 g bringebær

100 g sukker

50 g sukker, brunt

1 ts vaniljesukker

200 g hvetemel

1 ts kanel, malt

150 g smør

Vaniljesaus

1 stk vaniljestang

5 stk eggeplomme

5 dl melk

120 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!