Det er på høy tid å forberede mathelgen.

Ikke fortvil om du ikke har gjort det. Jeg har nemlig et godt forslag til deg.

Denne menyen begynner like godt som den slutter. Og så har den et artig midtparti du kan glede deg til.

Og så er det en ting som er helt klart: Du må lage den i omvendt rekkefølge av slik den skal serveres.

Forrett: Sjeldent gode reker

Denne retten skal få deg i skikkelig vårstemning. Gjør majonesen fin og tynn ved å blande den ut med litt fløte og appelsinsaft. Ha majonesen over appelsinfileter, pillede reker, avokado og salatblader. Denne florlette retten passer perfekt som forrett - men ikke lag for mye! Den skal kun pirre appetitten.

Hovedrett: Torsk med røstipoteter og beurre blanc

Torsk med dill og squash er en fin og elegant rett. For å få noe krønsj med på laget inviterer vi med røstipotetene. De lager du altså ved å koke dem lett (10 minutter) før du river de på rivjern, former til små kaker og steker gylne i smør.

Og så var det sausen. Med dette termostrikset trenger du ikke tenke på at den skal bli kald (som jo kan være et problem med beurre blanc). Så, torsk, røstipoteter og beurre blanc. Ah...

Mellomspill: ostekuler

Før vi går løs på desserten kommer et ørlite mellomspill. Det er ost vi snakker om. Men, den serveres ikke helt tradisjonelt. Ta en blåmuggost og bland den med kremost (omtrent 50/50). Lag små kuler av osten og så ruller du dem i sesamfrø, knuste nøtter eller noe annet som er morsomt.

Dessert: Pistasjis

De færreste har smak denne isen. Det er nemlig ekte pistasjis. Ja, med ekte pistasjnøtter.

Kjør nøttene til en grovt pulver som du vender inn i smeten. Resultatet er like forbløffende som det er deilig. Lover.

Ha en smakfull helg!

Panopticon

Appelsin med avokado og reker

Denne retten er perfekt for late dager. Om du kan lage appelsinfileter går det også uhyre raskt.

Til 4 porsjoner:

2 dl reker

2 stk appelsin

2 stk avokado

4 ss majones

4 ss fløte

0,5 stk salathode

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

1 potte dill

1 stk squash

2 stk sjalottløk

4 stk poteter

2 ss mandler

1 stk appelsin

2 stk sitronbåter

smør til steking

4 stk torskefilet, ca 150 gram per stykk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Beurre blanc

Dette er oppskriften som gjør det enkelt å lage beurre blanc.

Til 4 porsjoner:

0,5 stk sjalottløk

1,5 dl hvitvin, tørr

2 ss hvitvinseddik

250 g smør, romtemperert

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Røstipotet

Poteter som lages slik blir alltid godt. En god oppskrift med poteter er alltid lurt å ha i bakhånd.

Til 4 porsjoner:

8 stk poteter

5 ss smør

0,5 stk løk

salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Ostekuler

Det er gøy å lage og morsomt å spise ostekuler. Her er oppskriften.

Til 4 porsjoner:

100 g kremost

100 g blåmuggost

1 dl pistasjenøtter

2 ss rosépepper

2 ss sesamfrø

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pistasjeis

Pistasjeis er ikke det du tror. Her er nemlig oppskriften på ekte pistasjeis.

Til 4 porsjoner:

150 g pistasjenøtter

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 stk vaniljestang

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!