Torsk panert med egg og brødrasp har du smakt. Teknikken er menneskenes løsning på problemet med at fiskens overflate ikke er sprø fra naturens side.

Med jevne mellomrom dukker det opp nye ideer for å takle dette. Selv kom jeg over det geniale trikset med cornflakes for litt siden.

Og alle som har spist fish 'n chips vet hva dette handler om: Fisken blir uendelig mye bedre med et sprøtt, knasende ytre. (Skal du lage fish 'n chips, kan jeg på det varmeste anbefale denne røra med øl).

Rachel Khoo lager en morsom variant som du kan se i videoen. Her er det puffet ris som brukes til å panere fisken. Oppskriften finner du nedenfor.

Puffet ris

Puffet ris er riskornets svar på maisens popcorn. Det er flere måter å lage puffet ris på. Den vanligste måten å produsere den ultralette frokostfavoritten på er å sette risen under høyt trykk og slippe inn litt damp. Pang! Så får du puffet ris.

Men, det finner flere metoder. Om du har lyst til å prøve å lage det selv, så ta en titt på denne videoen:

(Han sier 600 fahrenheit i videoen og det tilsvarer 315 grader Celsius, altså ekstremt varmt. Det høres veldig, veldig varmt ut, og andre steder vil fortelle deg av 200 grader holder i massevis, altså omtrent samme temperatur vi steker pommes frites i.)

Det er verdt å nevne at puffet ris fåes kjøpt i butikken. Og det er slettes ikke dyrt. Får du tak i det, ja, så kan du glede deg til å spise torsk (eller annen fisk) på en ny måte.

 

Foruten den kule torskeretten er det også noen herlige spare-ribs og en kake å se fram til.

BBCLifestyle

Fisk med mint ertestuing

Fish and Chips er en vanlig engelsk rett. Men har du noen gang smakt fisk, chips og mint erterstuing? Her er oppskriften.

Til 4 porsjoner:

120 g puffet ris

4 ss mel

1 stk egg

4 stk torskefileteller seifilet

2 ss rapsolje

1 stk sitron, saften av den(halve)

500 g erter, frosne

1 neve mynte,blader og stilker skilt

8 ss toppetyoghurt(Gresk)

havsalt

pepper, sort og nykvernet

2 stk sitron

1 kg poteter

4 ss olivenolje

Tartarsaus

4 stk eggeplomme(i romtemperatur)

2 dl solsikkeolje

hvitvinseddik(eller sitronsaft)

1 ss kapers(kuttet)

1 ss agurk(cornichons, kuttet)

1 ss persille hakket

1 ss estragon, frisk, hakket

1 ss kjørvel

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!