Endelig helg!

Slapp av med et glass vin i hånden (hva med denne?) og les gjennom oppskriftene. Da går ting så mye lettere.

Forrett: Laksetartar

Frykten for rå fisk er nok urimelig stor. Og så fort den er overvunnet har du mye å glede deg. Du kan for eksempel servere rå laks på disse tre måtene som en forrett - video.

I dag presenterer vi heller en slektning hvor laksen hakkes, serveres med krutonger, en dressing med pepperrot og en salat. Du ser videoen her!

Hovedrett: Lammespyd

I denne retten lager du gode, krydrede lammespyd. Om du ikke finner kjøttdeig av lam, så kan du bruke vanlig kjøttdeig.

Det handler altså om å lage en farse, en blanding av krydderier og kvernet kjøtt, som du skal træ på spyd. Du gjør det ved å klemme dem rundt spydene, helt enkelt.

Det kule er å gjøre det under grillen: Sett den 250 grader og legg kjøttet høyt i ovnen. Følg med og snu ettersom de får farge.

Tips: Legg trespydene i vann en halvtimes tid før du skal bruke dem.

Dessert: Den mektige île flottante

Denne desserten er morsom å prøve seg på. Du kan se hvordan du gjør det i videoen. Klarer du det har du vist deg selv og andre hvor flink du er.

Og denne desserten serveres på flotte restauranter rundt om på kontinentet.

Når du har spist denne menyen vet du allerede hva som var høydepunktet denne helgen

Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Farsen

600 g lammekjøtt uten ben, kvernet. Eller vanlig kjøttdeig

1 stk løk hakket

2 stk hvitløksfedd

1 stk egg

2 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

3 ss vann

1 dl persille hakket

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

olivenolje, til pensling

Mynteyoghurt

4 dl matyoghurt

2 stk hvitløksfedd

2 ss mynte, frisk, hakket

2 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Varm bulgursalat med aprikoser

1,5 dl bulgur

3 dl vann

1 stk grønnsaksbuljong

1 bokser kikerter

100 g aprikos, tørkede

2 stk hvitløksfedd

1 ss spisskummenfrø

1 ss olivenolje

0,5 stk sitronskall

3 ss koriander, frisk, hakket

0,5 ts salt

3 dråpe tabasco

Høyde (px): Bredde (px):
BBCLifestyle

île flottante

Her er oppskriften på den klassiske desserten.

Til 4 porsjoner:

For crème anglaise (sausen)

750 ml melk

1 stk vaniljestang

8 stk eggeplomme

190 g sukker

For posjeringen

5 dl melk

8 stk eggehvite

1 ss sukker

190 g sukker

Karamellen

75 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!