Test av pizzaost

Flere overraskelser i testen av pizzaost

Vi har testet 13 ulike typer.

TEST AV PIZZAOST: Vi har testet tilsammen 13 ulike oste- og toppingprodukter som egner seg på pizzaen.
TEST AV PIZZAOST: Vi har testet tilsammen 13 ulike oste- og toppingprodukter som egner seg på pizzaen. Foto: Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert
PIZZAKOKKEN: Den italienske restauranten Villa Paradiso på Grünerløkka holder seg med italienske kokker og servitører. Her klargjør "Pane" pizzaene til testen.
PIZZAKOKKEN: Den italienske restauranten Villa Paradiso på Grünerløkka holder seg med italienske kokker og servitører. Her klargjør "Pane" pizzaene til testen. Foto: Foto: Tore Fjeld
SMAKER SEG FREM: Det norsk-italienske testpanelet smaker seg frem til sine ostefavoritter.
SMAKER SEG FREM: Det norsk-italienske testpanelet smaker seg frem til sine ostefavoritter. Foto: Foto: Tore Fjeld
PÅ ITALIENSK VIS: Alle pizzaostene ble servert montert på en pizza margherita, altså en pizza bestående av kun brød, tomatsaus og ost.
PÅ ITALIENSK VIS: Alle pizzaostene ble servert montert på en pizza margherita, altså en pizza bestående av kun brød, tomatsaus og ost. Foto: Foto: Tore Fjeld

Om testen:

Testen er utført som en blindtest. Vi har prøvd 13 ulike oste- og toppingprodukter som egner seg på pizza.

Alle ostene er smakt på ferdigstekte, italienske pizzaer. Pizzaene ble laget av pizzakokken på restaurant Villa Paradiso og stekt i steinovn. I denne testen er det smak, konsistens og helhetsinntrykk som er blitt vektlagt. Pris og ernæring teller ikke.

Testpanel:

Mauro Osella er servitør på restauranten Villa Paradiso i Oslo. Opprinnelig fra Torino i Italia, og har jobbet på restauranter både i Italia, England og Thailand før han kom til Norge for halvannet år siden.

Sten McNeil Ånnerud vant pizza-NM for amatører i 2011, og har vært med i bakekonkurransen "Hele Norge baker" på TV3. Driver matbloggen vannimunnen.no.

Denne saken ble første gang publisert 13/02 2014, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også