Oppskrift på tekaker crumpets

De er og kule og du kan lage dem

Det kalles tekaker.

Rachel Khoo er hun som ga oss den superkule sjokoladekaka hvor ballonger er helt nødvendig for å lykkes, tertene med fine bær og vi har samlet alt hennes stoff her.

Denne gangen er det "crumpets" på menyen.

Vi kan godt kalle det tekake. Eller muffin. Og det ligner til forveksling på sveler. Men, det altså ikke det samme. Sveler er søte og disse tekakene er ikke søte. Og så inneholder tekakene potetmel, og det gjør ikke svelene.

Det var forskjellen på sveler og tekaker.

Men, det blir verre når vi kommer til forskjellen mellom "the english muffins" og crumpets. Dette er minelagt, kulinarisk territorium.

Crumpets og muffins har samme fassong, samme størrelse, stekes på samme måten, får mer eller mindre samme tekstur og de spises til de samme måltidene, det vil si at begge er akseptert til frokost, lunsj og brunsj, men ikke til middag.

The Kitchn har forsøkt å sette opp de viktigste skillelinjene:

  • Tekaker lages med melk (bare en sjelden hender det at muffinsdeigen lages med melk)
  • Tekakene har en løsere deig enn muffins
  • Tekaker lages bare med bakepulver, mens muffins bruker gjerne både bakepulver og gjær (men, oops!, det gjelder ikke for våre tekaker, som forteller hvor skjøre disse definisjonene er).
  • Tekaker stekes bare på den ene siden, muffins på begge (igjen: det gjelder ikke for våre...)
  • Tekaker spises hele, mens muffins alltid deles i to som et rundstykke (noe som gjelder helt til du finner en som liker å dele tekaker på samme måten).

Tekaker har en solid posisjon i England. Og de færreste klarer å skille dem fra The english muffin. Men, det spiller jo liten rolle.

Nå kan du begynne å glede deg til å lage tekakene du ser i videoen. Oppskriften finner du nedenfor!

TV-klippet er hentet fra BBCLifestyle. Rachel Khoos programmer går hver tirsdag klokken 18.10. I samme program får du også se en erkebritisk "Sunday roast" og så lager hun noen skikkelig jålete desserter med utgangspunkt i de tradisjonelle puddingene.

Reprisene går til følgende tider:

25. februar KL 23.40

26. februar KL 03.30

26. februar KL 09.30

PS

Hollandaise er fint å servere til. Oppskriften finner du også nedenfor.

henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

CHILI: Pølse med chili con carne kan kanskje bli en ny favoritt?

Slik kan du gjøre pølsa bedre

Gjør pølsa litt mer spennende med disse toppingene.

RON FINLEY: Ron Finley er en av av dem som forandrer verden. Sjekk ut hashtagen #plantsomeshit på Instagram og Twitter.=

Ron er gartneren som skal redde verden

Møt verdens kuleste gartner. Det er han som redder verden.

WOK MED BIFF: Se her! Slik woker du med biff.=

Dette må du kunne for at woken ikke skal bli gryterett

Lær deg hvordan du forbereder wokingen best.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

For å få denne ren trengte vi to ting. Klarer du å gjette hva?

Sjekk hva du kan om flekkfjerning med denne quizen.

artikkel bilde

Denne Porschen kan du faktisk ha råd til

En herlig kombo av SUV og sportsbil.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Den billigste kjøttdeigen smaker best

Store forskjeller på kjøttdeig, viser testen.