Oppskrift på tekaker crumpets

De er og kule og du kan lage dem

Det kalles tekaker.

Rachel Khoo er hun som ga oss den superkule sjokoladekaka hvor ballonger er helt nødvendig for å lykkes, tertene med fine bær og vi har samlet alt hennes stoff her.

Denne gangen er det "crumpets" på menyen.

Vi kan godt kalle det tekake. Eller muffin. Og det ligner til forveksling på sveler. Men, det altså ikke det samme. Sveler er søte og disse tekakene er ikke søte. Og så inneholder tekakene potetmel, og det gjør ikke svelene.

Det var forskjellen på sveler og tekaker.

Men, det blir verre når vi kommer til forskjellen mellom "the english muffins" og crumpets. Dette er minelagt, kulinarisk territorium.

Crumpets og muffins har samme fassong, samme størrelse, stekes på samme måten, får mer eller mindre samme tekstur og de spises til de samme måltidene, det vil si at begge er akseptert til frokost, lunsj og brunsj, men ikke til middag.

The Kitchn har forsøkt å sette opp de viktigste skillelinjene:

  • Tekaker lages med melk (bare en sjelden hender det at muffinsdeigen lages med melk)
  • Tekakene har en løsere deig enn muffins
  • Tekaker lages bare med bakepulver, mens muffins bruker gjerne både bakepulver og gjær (men, oops!, det gjelder ikke for våre tekaker, som forteller hvor skjøre disse definisjonene er).
  • Tekaker stekes bare på den ene siden, muffins på begge (igjen: det gjelder ikke for våre...)
  • Tekaker spises hele, mens muffins alltid deles i to som et rundstykke (noe som gjelder helt til du finner en som liker å dele tekaker på samme måten).

Tekaker har en solid posisjon i England. Og de færreste klarer å skille dem fra The english muffin. Men, det spiller jo liten rolle.

Nå kan du begynne å glede deg til å lage tekakene du ser i videoen. Oppskriften finner du nedenfor!

TV-klippet er hentet fra BBCLifestyle. Rachel Khoos programmer går hver tirsdag klokken 18.10. I samme program får du også se en erkebritisk "Sunday roast" og så lager hun noen skikkelig jålete desserter med utgangspunkt i de tradisjonelle puddingene.

Reprisene går til følgende tider:

25. februar KL 23.40

26. februar KL 03.30

26. februar KL 09.30

PS

Hollandaise er fint å servere til. Oppskriften finner du også nedenfor.

henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

=

Stek pizzaen på grillen i sommer!

I sommer er det pizza på grillen som gjelder!

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Ser du hva som er feil?

Ikke? Da klarer du nok heller ikke full pott i denne quizen.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.