Oppskrift på tekaker crumpets

De er og kule og du kan lage dem

Det kalles tekaker.

Sist oppdatert

Rachel Khoo er hun som ga oss den superkule sjokoladekaka hvor ballonger er helt nødvendig for å lykkes, tertene med fine bær og vi har samlet alt hennes stoff her.

Denne gangen er det "crumpets" på menyen.

Vi kan godt kalle det tekake. Eller muffin. Og det ligner til forveksling på sveler. Men, det altså ikke det samme. Sveler er søte og disse tekakene er ikke søte. Og så inneholder tekakene potetmel, og det gjør ikke svelene.

Det var forskjellen på sveler og tekaker.

Men, det blir verre når vi kommer til forskjellen mellom "the english muffins" og crumpets. Dette er minelagt, kulinarisk territorium.

Crumpets og muffins har samme fassong, samme størrelse, stekes på samme måten, får mer eller mindre samme tekstur og de spises til de samme måltidene, det vil si at begge er akseptert til frokost, lunsj og brunsj, men ikke til middag.

The Kitchn har forsøkt å sette opp de viktigste skillelinjene:

  • Tekaker lages med melk (bare en sjelden hender det at muffinsdeigen lages med melk)
  • Tekakene har en løsere deig enn muffins
  • Tekaker lages bare med bakepulver, mens muffins bruker gjerne både bakepulver og gjær (men, oops!, det gjelder ikke for våre tekaker, som forteller hvor skjøre disse definisjonene er).
  • Tekaker stekes bare på den ene siden, muffins på begge (igjen: det gjelder ikke for våre...)
  • Tekaker spises hele, mens muffins alltid deles i to som et rundstykke (noe som gjelder helt til du finner en som liker å dele tekaker på samme måten).

Tekaker har en solid posisjon i England. Og de færreste klarer å skille dem fra The english muffin. Men, det spiller jo liten rolle.

Nå kan du begynne å glede deg til å lage tekakene du ser i videoen. Oppskriften finner du nedenfor!

 

TV-klippet er hentet fra BBCLifestyle.

 

PS. Hollandaise er fint å servere til. Oppskriften finner du også nedenfor.

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Denne saken ble første gang publisert 25/02 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også