Oppskrift på tekaker crumpets

De er og kule og du kan lage dem

Det kalles tekaker.

Rachel Khoo er hun som ga oss den superkule sjokoladekaka hvor ballonger er helt nødvendig for å lykkes, tertene med fine bær og vi har samlet alt hennes stoff her.

Denne gangen er det "crumpets" på menyen.

Vi kan godt kalle det tekake. Eller muffin. Og det ligner til forveksling på sveler. Men, det altså ikke det samme. Sveler er søte og disse tekakene er ikke søte. Og så inneholder tekakene potetmel, og det gjør ikke svelene.

Det var forskjellen på sveler og tekaker.

Men, det blir verre når vi kommer til forskjellen mellom "the english muffins" og crumpets. Dette er minelagt, kulinarisk territorium.

Crumpets og muffins har samme fassong, samme størrelse, stekes på samme måten, får mer eller mindre samme tekstur og de spises til de samme måltidene, det vil si at begge er akseptert til frokost, lunsj og brunsj, men ikke til middag.

The Kitchn har forsøkt å sette opp de viktigste skillelinjene:

  • Tekaker lages med melk (bare en sjelden hender det at muffinsdeigen lages med melk)
  • Tekakene har en løsere deig enn muffins
  • Tekaker lages bare med bakepulver, mens muffins bruker gjerne både bakepulver og gjær (men, oops!, det gjelder ikke for våre tekaker, som forteller hvor skjøre disse definisjonene er).
  • Tekaker stekes bare på den ene siden, muffins på begge (igjen: det gjelder ikke for våre...)
  • Tekaker spises hele, mens muffins alltid deles i to som et rundstykke (noe som gjelder helt til du finner en som liker å dele tekaker på samme måten).

Tekaker har en solid posisjon i England. Og de færreste klarer å skille dem fra The english muffin. Men, det spiller jo liten rolle.

Nå kan du begynne å glede deg til å lage tekakene du ser i videoen. Oppskriften finner du nedenfor!

TV-klippet er hentet fra BBCLifestyle. Rachel Khoos programmer går hver tirsdag klokken 18.10. I samme program får du også se en erkebritisk "Sunday roast" og så lager hun noen skikkelig jålete desserter med utgangspunkt i de tradisjonelle puddingene.

Reprisene går til følgende tider:

25. februar KL 23.40

26. februar KL 03.30

26. februar KL 09.30

PS

Hollandaise er fint å servere til. Oppskriften finner du også nedenfor.

henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

OPPSKRIFT PÅ FOUGASSE: Dette brødet er morsomt å bake.=

Kule ting du baker i dag

Det kommer snart til å lukte godt i huset ditt!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.