Annonse

Rachel Khoo er hun som ga oss den superkule sjokoladekaka hvor ballonger er helt nødvendig for å lykkes, tertene med fine bær og vi har samlet alt hennes stoff her.

Denne gangen er det "crumpets" på menyen.

Vi kan godt kalle det tekake. Eller muffin. Og det ligner til forveksling på sveler. Men, det altså ikke det samme. Sveler er søte og disse tekakene er ikke søte. Og så inneholder tekakene potetmel, og det gjør ikke svelene.

Det var forskjellen på sveler og tekaker.

Men, det blir verre når vi kommer til forskjellen mellom "the english muffins" og crumpets. Dette er minelagt, kulinarisk territorium.

Crumpets og muffins har samme fassong, samme størrelse, stekes på samme måten, får mer eller mindre samme tekstur og de spises til de samme måltidene, det vil si at begge er akseptert til frokost, lunsj og brunsj, men ikke til middag.

The Kitchn har forsøkt å sette opp de viktigste skillelinjene:

  • Tekaker lages med melk (bare en sjelden hender det at muffinsdeigen lages med melk)
  • Tekakene har en løsere deig enn muffins
  • Tekaker lages bare med bakepulver, mens muffins bruker gjerne både bakepulver og gjær (men, oops!, det gjelder ikke for våre tekaker, som forteller hvor skjøre disse definisjonene er).
  • Tekaker stekes bare på den ene siden, muffins på begge (igjen: det gjelder ikke for våre...)
  • Tekaker spises hele, mens muffins alltid deles i to som et rundstykke (noe som gjelder helt til du finner en som liker å dele tekaker på samme måten).

Tekaker har en solid posisjon i England. Og de færreste klarer å skille dem fra The english muffin. Men, det spiller jo liten rolle.

Nå kan du begynne å glede deg til å lage tekakene du ser i videoen. Oppskriften finner du nedenfor!

TV-klippet er hentet fra BBCLifestyle. Rachel Khoos programmer går hver tirsdag klokken 18.10. I samme program får du også se en erkebritisk "Sunday roast" og så lager hun noen skikkelig jålete desserter med utgangspunkt i de tradisjonelle puddingene.

Reprisene går til følgende tider:

25. februar KL 23.40

26. februar KL 03.30

26. februar KL 09.30

PS

Hollandaise er fint å servere til. Oppskriften finner du også nedenfor.

BBC Lifestyle

Tekaker av potet med lønneskinke, tomater og stekte egg

En spennende vri på den ordinære frokosten. Smakfull og delekat. Prøv den selv!

45 min

Til 4 porsjoner

160 g potetmel

80 g mel

170 ml melkVarm

100 ml vannVarm

6 g tørrgjær

1 ts salt

0,5 ts bakepulver

2 stk skinkeStek, stor

2 ts sennep

2 ts sirup

4 stk egg

cherrytomat

olje/smør til steking

Fremgangsmåte

Varm opp melken skånsomt til 37 grader (fingervarm).

Mål opp mel og gjær i en bolle. Hell i vann og melk, og visp til en jevn røre. Det skal bli en flytende konsistens.

Dekk med plastfolie og la det hvile ved romtemperatur i 1 til 2 timer, inntil bobler har dannet seg på overflaten.

I mellomtiden, varm opp ovnen til 200 grader. Plasser tomatene på et stekebrett med bakepapir, dryss med havsalt og plasser inn i ovnen i 10 minutter inntil de har sprukket. Skru ovnen ned til 160 grader.

Pisk saltet og bakepulveret i røren.

Varm en stekepanne på medium til høy varme. Tillsett 2 teskjeer olje/smør til steking.

Ta en smurt stekering (kringlering) og hell en en øse av røren i formen. 

Etter ca. fem minutter, når overflaten er stekt og det har dannet seg bobler, fjern kringleringen og snu det til den andre siden.

Stek i to til tre minutter, inntil den en gylden på den andre siden også.

Gjenta med resten av røren. Du vil få ca. 4-5 tekaker. Sett dem til side på en rist.

Tilsett olje i en stor stekepanne. Varm opp til medium temperatur. Tilsett skinke og stek i en til to minutter på den ene siden. Snu til den andre siden, og stek i ett minutt til. Tilsett sennep og lønnesirup på overflaten av skinken, og legg den på arbeidsbenken.

Bruk stekeringen til å stanse ut fire deler av skinken. Hold den varm på en stekepanne i ovnen, mens du tilbereder eggene.

Smør kringleringene igjen. Varm mer olje i pannen, knekk eggene inn i stekeringene, og stek dem i 2-3 minutter helt til de er stekt ferdige.

Legg potetkakene nederst, ha på skinka og til slutt eggene.

Pynt med tomatene. 

Oppskirften er hentet fra: BBC | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Hollandaise saus

Dette er den klassiske måten å lage hollandaise på. Det finnes andre metoder, men med denne skal du være temmelig trygg på å komme i mål.

15 min

500 g smør

5 stk egg

1 stk sitron

salt og pepper

cayennepepper

Fremgangsmåte

1. Klare smøret og sett til side. Bruk 100 gram smør pr eggeplomme.

2. Skill eggeplommene fra eggehviten.

3. Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.

4. Kok opp en liten kjele med vann.

5. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.

6. Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.

7. Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Relevante saker

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!