Jeg våger å komme med påstand om at seien er en undervurdert fisk! - Nei, den er liksom nesten for billig der den ligger i fiskedisken. Litt grå er den også. Den ligger der som den ubetydelige fetteren til den kritthvite torsken eller staselige kveita.

Men, sånn er det virkelig ingen grunn til at det skal være. Seien er en veldig bra matfisk. Den smaker skikkelig godt og når den tilberedes, blir kjøttet lyst og fint også. Seien er perfekt å lage fiskekaker av fordi den har så gode bindeegenskaper. Og de hjemmelagde fiskepinnene blir også helt supre når du lager dem med seifilet.

Og hva hadde vel den gode gamle klassikeren seibiff med stekt løk vært uten seien?

Svar: Bare løk.

Når hverdagene er travle, ender jeg ofte opp med å lage middagen i form i stekeovnen. På den måten ordner den seg nesten selv. Og det kan jeg like. Her putter jeg både poteter, gulrøtter, brokkoli, sei og laks i én og samme form og ender opp med en kjempegod fiskeform som hele familien liker. Istedenfor å lage saus til, kan du gjerne servere en klatt eller to med rømme til.

Oppskriften finner du nedenfor!

Les også:

Her får du bakekongens beste oppskrifter

Slik lager du focaccia

10 sunne brød du kan bake selv

Marit Røttingsnes Westlie

Fiskeform med laks og sei

Kabalen med hverdagsmiddagen går bestandig bedre opp når jeg kan lage hele middagen i én og samme form. Veldig lettvint å lage og behagelig liten oppvask i etterkant.

Til 4 porsjoner:

5 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk brokkoli

1 dl vann

1,5 dl crème fraîche

300 g laksefilet uten skinn og bein

300 g seifilet

1 stk purreløk

1 ts salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!