Sjokoladeboller må være julens enkleste oppskrift.

For alle som plundrer med goro og fattigmann er sjokoladeboller en venstrehåndsøvelse. Mens krumkaker er julebakstens femmil tilsvarer sjokoladebollene et barneskirenn.

For alle som er ute etter enkel bakst til jul må sjokoladeboller være en nådegave. Selv for den som aldri får brødet til å heve, komfyren til å bli varm eller vannet til å renne er dette en lek. Sjokoladeboller er det samme som rulletrapp er for vanlige trapper: Det går nesten av seg selv. Man må komme se på og av.

Du tror meg ikke?

Sjokoladeboller er de enkleste julekakene

Hør her: Du blander sammen alle ingrediensene i en bolle, triller dem til boller og ruller i kokosmasse. Så enkelt er det å lage sjokoladeboller.

Sammenlign dette med for eksempel denne sjokoladekonfekten sjokoladeboller bare en flau bris:

Variasjon på sjokoladeboller

Det er utrolig mange måter å variere sjokoladebollene på. Det enkleste er å tilsette et par spiseskjeer med cognac, whisky eller portvin. Det gir litt mer spenst og dypte.

Appelsin funker også meget bra. Jeg liker å rive det helt fint (å strimle blir litt for store biter) før jeg blander det inn.

Jeg lister opp noen ideer til her:

kanel

kjeks

rom

rosiner

chili

kardemomme

nøtter

- pisasjnøtter

- paranøtter

- cashewnøtter

- mandler

- valnøtter

- pekannøtter

Oppskriften finner du nedenfor!

Erik Hannemann

Sjokoladeboller

Sjokoladeboller tar bare ti minutter å lage. Og bare tenk på hvordan dine sjokoladeboller kan smake; kaffe, cognac, whisky, appelsin...

Ingredienser:

200 g smør, romtemperert

4 dl havregryn, lettkokte

2 dl sukker (eller melis)

1 stk vaniljestang

4 ss kakao

kokosmasse

Smaksetting; sterk kaffe, appelsin, cognac, kaffe etc

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!