Jeg har forsøkt å komponere en helgemeny som passer godt til en helg i november. Siden vi nå står på trappene til den deilige førjulstiden er stadig slik at jeg holder julemat og julekrydder på armlengdes avstand.

I denne helgens meny får du smake elegante kamskjell, ovnsbakt pasta og eplepai. Sulten?

Forrett: Rå kamskjell

Om du ikke har følt gleden av å spise rå kamskjell har du en frydefull opplevelse i vente. Det skal sies at dette er mer en sensuell opplevelse enn en stor smakserfaring. Det tror jeg de fleste kan enes om.

I denne retten serveres kamskjellene på en dillolje som lages enkelt ved å kjøre olivenolje og dill sammen med en stavmikser. En halv omdreining med pepperkverna er nok på disse delikate skalldyrene.

Hovedrett: Ovnsbakt pasta

Ovnsbakt pasta med tomat, mozzarella og parmesan må bli godt. Om du vil at kjøttdeigen skal bli super må du steke den på denne måten (flere ting å tenke på). I oppskriften er det brukt rødvinseddik. Om du ikke har det kan du god ha i en dæsj rødvin. Det gjør nesten samme nytten.

Bland pastaen med tomatsausen og legg den lagvis i en form med mozzarellaost. Ha rikelig med revet parmesan på toppen før du setter den i ovnen og venter på at den skal bli gyllen og lekker.

Dessert: Eplepai

Det er kjekt å kunne lage en god vaniljekrem. Du kan fylle den i horn, du kan bruke kremen til i en sjokoladekake eller en prinsessekake, så vaniljekrem er en av pilarene som dessertriket bygges på.

Denne superenkle eplepaien gjør du klar mens pastaen er i ovnen. Og så bytter de plass når du pastaen taes ut. Den trenger 30-40 minutter i ovnen.

Og med det ønsker jeg en riktig smakfull helg!

Erik Hannemann

Kamskjell med dillolje

Slik spiser du rå kamskjell.

Ingredienser:

0,5 potte dill

2 stk kamskjell

1 dl olivenolje

flak salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea press

Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella

Denne retten med pasta, mozzarella og tomat bakes i ovnen. Litt rødvinssmak i sausen gjør susen.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

1 stk chili, rød

2 ss olivenolje

3 bokser tomater, hakkede

1 dl vann

1 potte basilikum

1 ss rødvinseddik

1,5 ts salt

1 ts pepper

400 g pasta, penne

3 dl parmesan, nyrevet

2 stk mozzarella

Høyde (px): Bredde (px):
Marit Røttingsnes Westlie

Eplepai med vaniljekrem

Paien for deg som egentlig ikke har tid til å bake!

Til 6 porsjoner:

1 pk butterdeig

1 ss hvetemel, til utkjevling

0,5 l vaniljekrem, ferdig

3 stk eple

2 ss mandelflak

1 ts kanel, malt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!