Helgen er endelig her igjen! Og her er et forslag som jeg er sikker på vil falle i smak dersom menyen realiseres:

Forrett: Krabbe

Høsten er krabbetid. Og jeg liker den enklest mulig tilberedt. I denne oppskriften handler det om å legge kokt krabbekjøtt på litt salat, søte cherrytomater og en dressing som lages av å blande majones, rømme, cayennepepper og litt sitron. Dette er enkelt. Og veldig godt.

Har du tid til å bake en brioche blir dette uforglemmelig når du serverer det til. Denne loffen tar omtrent tre timer fra du setter deigen til det kommer dybakt, dunstende herlighet fra ovnen. Jeg går heller ikke av veien for å riste brødet og ha på smør. (Merker at jeg gleder meg til helgen nå).

=

HJORT: Slik ser den ut når Kjartan Tranas tar bildet av hjorten. "Hjort" fikk 36 poeng og sølv. © Foto: Kjartan Tranas

Hovedrett: En nydelig oppskrift med hjort

Høsten er tid for å nyte noe av det mest eksklusive kjøttet vi kan få satt tennene i. Hjorten gir oss muligens det (potensielt) lekreste, mest smakfulle av alle alle fileter. Det er dyrt, så det gjelder å får det til.

Noe av det beste i denne oppskriften er (ikke åpningen, men) faktisk den nydelige potetformen. Her er det hvitløkfedd som stekes gylne, blandes med fløte og som så helles over oppskårede poteter før de settes i ovnen.

Uundertegnede lagde denne (veldig rare) videoen for en god tid tilbake. Du får se om den har tålt tidens tann, den gjør i alle fall ting ørlite grann lettere:

Om du ikke vil blakke deg, men likevel smake hjortekjøttet er det kuleste å sette en carpaccio på bordet. Denne foreksempel.

Dessert: Sjokoladefondant

Det er ikke noe mer syndig, deilig og perfekt enn en sjokoladefondant som renner over over av lykke når den serveres. Men, det ikke bare-bare å lage den. Som regel steker man den for lenge og da er det bare en ordinær sjokoladekake som kommer på bordet. Derfor spanderer vi på oss denne videoen for å øke sjansene for å lykkes:

Dermed gjenstår det bare å ønske en riktig god helg!

Christopher Sjuve

Krabbe på tallerken

Krabbe blir godt sammen med noen få ingredienser. Her er de.

Til 4 porsjoner:

8 stk krabbe klør

1 stk hjertesalat

4 stk cherrytomat

Dressing

2 ss majones

2 ss rømme

1 knivsodd cayennepepper

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus

Hjortefileten serveres med poteter som er gratinert med hvitløk, fløte og ost. Madeirasausen er smaksatt med rognebærgelé og hjortekjøttet har fått følge av bacon. Denne oppskriften er luksus på tallerken.

Til 2 porsjoner:

Poteter og persillerøtter

8 stk hvitløksfedd

500 g poteter

100 g ost

2 dl kremfløte

2 stk Store persillerøtter

Saus:

1 stk sjalottløk

2 dl madeira

2 ss rognebærgelé

2 dl viltbuljong

Kjøttet

400 g hjortefilet

4 skiver bacon

Garnityr

1 stk tomat

1 stk gul paprika

1 dl kremfløte, pisket

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
TVNorge

Sjokoladefondant

En sjokoladefondant gjør alle glade... En fondant skal altså være sprø utenpå og myk inni.

Ingredienser:

250 g smør

250 g sukker

300 g sjokolade

170 g hvetemel

8 stk egg

........litt ekstra smør og mel til formene

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!