Manuela Kjeilen skriver den populære bloggen passionforbaking. Med ujevne mellomrom lar vi Manuela komme til her på Klikk så leserne får et innblikk i den søte, rosa verden til bake-Manuela. Sist fikk vi servert en ostekake med lekker topp. Denne gangen er det cupcakes med gulrot som skal på fatet.

Disse gulrot cupcakes er veldig saftig og gode og hemmligheten er å ha både revet gullrot og revet eple og små hakket vallnøtter i røren.

Disse cupcakes kan spises ute fyl på toppen og holder seg saftig i flere dager.

En favorit bland mine venninner. Disse cupcakes toppet jeg med marshmallow cream cheese frosting.

Det er jo viktig å få til toppingen, selvsagt. Miks blandingen godt sammen. Jeg bruker en Wilton 1A tipp og lager to swirls på den avkjølte cupcaken og plaserer en marsipanrose på toppen. Den kan kjøpes hos for eksempel Traktøren AS eller Cacas.no.

Nedenfor ser dere flere steg-for-steg-bilder som jeg håper gjør bakingen enklere.

Dette er det du trenger til deigen til cupcakes:

320 g mel

3 ts bakepulver

0.25 ts salt

1 ts kanel

230 g smør (romtemperert)

450 g sukker

4 stk store egg

85 ml varm melk

5 stk gulrot, revet

1 stk eple, revet

Eventuelt hakkede valnøtter

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Se hvordan du lager kule cupcakes.=

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Se hvordan du lager kule cupcakes. © Foto: Manuela Kjeilen

Ha i ett og ett egg av gangen. Kjør det til det blir helt jevnt.

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Se hvordan du lager kule cupcakes.=

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Se hvordan du lager kule cupcakes. © Foto: Manuela Kjeilen

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Kjør alt sammen til en jevn røre.

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Se hvordan du lager kule cupcakes.=

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Se hvordan du lager kule cupcakes. © Foto: Manuela Kjeilen

Ingrediensene til toppingen. Du kan bruke smøreost, Snøfrisk, Philadelphia eller andre, lignende typer.

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Se hvordan du lager kule cupcakes.=

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Se hvordan du lager kule cupcakes. © Foto: Manuela Kjeilen

Pisk toppingen til den er helt fluffy.

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Pisk sammen toppingen til den er luftig.

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Se hvordan du lager kule cupcakes. © Foto: Manuela Kjeilen

Manuela Kjeilen

Manuela skriver norges største bakeblogg, Passion for baking. Hun har over 40.000 følgere på Facebook og fantastiske 342.000 følgere på Instagram.

Framover vil Manuela dukke opp med sine herlige oppskrifter med ujevne mellomrom til glede for alle på Klikk.

Manuela har til nå gitt ut tre bakebøker:

Love, Manuela

Just Sweet

Manuela´s hjemmebakst

Denne høsten (2013) kommer hun ut med ytterligere to bøker.

Sprøyt på toppingen til det ser omtrent slik ut:

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Her er Manuelas cupcakes med gulrot.=

OPPSKRIFT PÅ CUPCAKES: Slik skal det se ut etter baking og når du toppingen er på. © Foto: Manuela

MANUELA: Her er dama bak Norges store matblogg.=

MANUELA: Her er dama bak Norges store bakeblogg. © Foto: Manuela

Manuela Kjeilen

Cupcakes med gulrot

Cupcakes er lekre når de lages på denne måten.

Ingredienser:

320 g mel

3 ts bakepulver

0,25 ts salt

1 ts kanel

230 g smør(romtemperert)

450 g sukker

4 stk storeegg

85 ml varm melk

5 stk gulrot, revet

1 stk eple, revet

75 g valnøttkjerner(kan utelates)

Marshmallow cream cheese frosting

300 g kremost

0,5 bokser marshmallowfluff

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!