Det er liten tvil om at helgens meny har stigende vanskelighetsgrad. Mens du lager forretten (som egentlig er tre) på tre minutter, og de marrokanske kjøttbollene i en håndvending kommer utfordringen til slutt. Denne desserten er du stolt av når du serverer.

Om du så videoen på de berømte "île flottantes" så får du en god ide om hvordan en dessert kan være. En bringebærsufflé har omtrent samme vanskelighetsnivå. Alle vet at det er mer tilfredsstillende å få til noen vrient enn noe lettvint. Dermed er hansken kastet - tar du utfordringen?

Forrett: Rå laks

Kall meg gjerne lat, men når du kan lage tre forretter på tre minutter, så gjør jeg gjerne det. Se her:

Du kan jo holde deg til en av dem, men det er moro å lage tre når du først er i gang.

Og så er det én ting: De fleste vil holde seg til den laksen du får i plast (Finest eller Salma), men stoler du på fiskedisken og de som jobber der og dine egne sanser kan du kjøpe "vanlig" laks og gjøre det samme. (Og så kan man diskutere hva som smaker mest).

Hovedrett: Marrokanske kjøttboller

Jeg var på full fart inn i det marrokanske kjøkkenet, men oppdaget at jeg må øve meg litt mer før jeg tør å skrive om det. (Jeg fikk riktignok sylta noen sitroner og det er jo en start.)

Men uansett tror jeg disse kjøttbollene er en myk overgang til det marrokanske matuniverset. Et sted å begynne for en som er nysjerrig på skattene som befinner seg under den nord-afrikanske mathimmelen.

Dessert: Bringebærsufflé

Bringebær! Er du heldig kan du plukke dem selv. Men, for all del, kjøpte bær gjør også susen. Frosne funker også i denne retten.

Dette er uten tvil C-momentet i denne menyen. Ikke se så nøye på bildet. Det er jeg som har tatt det. Det ser, og virker, mye mer imponerende i virkeligheten. Jeg lover.

Å lage en soufflé er fryktingytende ut for de fleste av oss. Men, det er ikke så vrient som mange skal ha det til.

Har du aldri laget det før kan du kikke gjennom tipsene du får i denne saken (om ostesufflé, men det er det samme prinsippet).

Med det ønsker jeg deg og dine en riktig god helg!

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Du kan jo holde deg til en av dem, men det er moro å lage tre når du først er i gang.

Og så er det én ting: De fleste vil holde seg til den laksen du får i plast (Finest eller Salma), men stoler du på fiskedisken og de som jobber der og dine egne sanser kan du kjøpe "vanlig" laks og gjøre det samme. (Og så kan man diskutere hva som smaker mest).

Hovedrett: Marrokanske kjøttboller

Jeg var på full fart inn i det marrokanske kjøkkenet, men oppdaget at jeg må øve meg litt mer før jeg tør å skrive om det. (Jeg fikk riktignok sylta noen sitroner og det er jo en start.)

Men uansett tror jeg disse kjøttbollene er en myk overgang til det marrokanske matuniverset. Et sted å begynne for en som er nysjerrig på skattene som befinner seg under den nord-afrikanske mathimmelen.

Dessert: Bringebærsufflé

Bringebær! Er du heldig kan du plukke dem selv. Men, for all del, kjøpte bær gjør også susen. Frosne funker også i denne retten.

Dette er uten tvil C-momentet i denne menyen. Ikke se så nøye på bildet. Det er jeg som har tatt det. Det ser, og virker, mye mer imponerende i virkeligheten. Jeg lover.

Å lage en soufflé er fryktingytende ut for de fleste av oss. Men, det er ikke så vrient som mange skal ha det til.

Har du aldri laget det før kan du kikke gjennom tipsene du får i denne saken (om ostesufflé, men det er det samme prinsippet).

Med det ønsker jeg deg og dine en riktig god helg!

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Avstemning

Hva spiser du som regel i helgene?

17% stemmer
Taco
11% stemmer
Pizza
61% stemmer
Forskjellig mat hver helg
3% stemmer
Gryteretter
1% stemmer
Fisk
6% stemmer
Kjøtt
Erik Hannemann

Rå salmalaks

Tre forretter på en salmalaks. Utrolig hva man klarer med salma...

Til 4 porsjoner:

1 stk laksefilet

soyasaus

olivenolje

1 stk sitronbåter

dill

2 stk sukkererter

koriander, fersk

1 ss lakserogn

Høyde (px): Bredde (px):
Ove Lindfors, Linnea Press

Kjøttboller fra Marokko

Deilig krydrede kjøttboller som kokes rett i den kraftige tomatsausen med kanel og rosiner. Bulgur eller couscous passer til, eller våre hjemlige byggryn.

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

0,5 stk løk

2 stk hvitløk, presset- båter

1 stk egg

1 ts salt

0,25 ts pepper

1,5 ts spisskum- malt

1 stk sitronskall, revet

3 ss koriander, frisk, hakket

Tomatsaus

2 stk løk

2 stk hvitløk- båter

1 ss olivenolje

1 ss tomatpuré

2 bokser hakkede tomater

1 dl vann

2 stk buljongterning

0,5 ts spisskum

1 stk kanelstang

1 dl rosiner

1 ts salt

0,5 ts pepper

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Bringebærsoufflé

Bringebærsouffle er det litt arbeid med. Det er derfor den er så imponerende... Oppskriften baserer seg på Gordon Ramseys klassiker.

Ingredienser:

Til formene

6 ss koke sjokolade, revet

3 ss smør, smeltet

Til bringebærene

400 g bringebær

2 ss kaldt vann

100 g sukker

1 stk vaniljestang

2 stk eggehvite

Crème pâtissière

1,5 dl melk

1 dl fløte

20 g mel

15 g maisenna

3 stk eggeplomme

40 g sukker

Til bunnen av formene

4 stk kjeks

1 ss likør, bringebærlikør eller annen

80 g bringebær (som skal være hele i bunnen)

Avslutning

melis, til å drysse over

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!