Det er godt å kose seg i helgen. Men, hva man skal kose seg med, se, det varierer voldsomt. I alle fall for meg. Å spise det samme hver fredag er ikke noe for meg.

For veldig mange er fredags- og/eller lørdagsmaten som et fast rituale å regne. Det eneste som er fast hos meg er at det er noe nytt. Altså, ikke at alt er nytt, men i alle fall at det er noen nye elementer på bordet. Ellers kjeder jeg meg.

Om du ikke lar deg friste av denne helgemenyen kan du helt sikkert la deg friste av andre helgemenyer her.

Forrett - bruschetta med røkelaks

Vi gjør det enkelt. Det er mantraet denne helgen. Denne lager du når du har gryta godt i gang (og bringebærdesserten i frysa).

Rist små brødskiver i risteren eller i ovnen.

Og dersom du har lyst til å vite vite hvilken vin du skal drikke til røkelaks, så sjekk dette her.

Hovedretten er chili con carne

Det er ikke elegant mat. Men det er skikkelig kos med chili con carne.

La meg si det med en gang: Det er ikke mye chili i denne oppskriften, men det kan du justere selv. Oppskriften er laget for folk som står på den nederste chilitrappetrinnet. Alle vet at man sakte, men sikkert klatrer oppover om man først begynner. Så i min gryte blir det nok minst et par, tre røde chilier å finne.

Jeg spiser chili con carne med tortillachips og rikelig med rømme. Og om jeg husker det, så kjøper jeg koriander og hakker en generøs neve med dette som jeg drysser over ved servering.

Hva jeg drikker? Mitt hjemmelagede øl, selvsagt.

Dessert med bringebær

Så, når chili con carnen, en langt sterkere versjon enn originalen er fortært, skal jeg søke ly hos en lindrende, og fin sensommerdessert. Nærmere bestemt en bringebæris med yoghurt.

Den lages først, slik at det rekker å bli kaldt. Du koker opp sukker og vann, har i bringebær og yoghurt. Så lar du fryseren (eller ismaskinen) gjøre resten av jobben.

Bruschetta med røkt laks og dillkrem

Italiensk bruschetta med nordiske smaker.

Til 4 porsjoner:

4 skiver baguette, lang

1,5 ss dill, finhakket

75 g røkelaks

100 g smøreost

3 ss melk

1 ss rogn/kaviar

1 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):
Marit Røttingsnes Westlie

Bringebæryoghurtis

Du vet du har en hit når hele porsjonen forsvinner på tre minutter!

Til 6 porsjoner:

300 g sukker

4 dl vann

500 g bringebær

4 dl yoghurt naturell, gresk type

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!