Det er lett å skjønne at det må bli skikkelige smaksbomber når solrike bær blandes sammen med yoghurt og juice eller is og kjøres sammen i en blender til det blir en glatt og tykk drikk. Heller du den så over i et høyt glass og putter i et sugerør, er dagen sikret.

Heldigvis har husets to barn også skikkelig smaken på smoothie, så det hender både titt og ofte at mor i huset blir traktert med alskens rennende godsaker.

For de av befolkningen som synes brødskive med brunost kan være litt tungt å få ned tidlig på morgenen, er smoothie et ypperlig alternativ. Vil du ha frokostsmoothien ekstra mettende, tilsetter du havregryn som du moser med bærene. Utover dagen kan du jo gå over til mer tropiske smaker før du avslutter dagen med alt annet enn en smoothie, men heller en smakfull Bloody Mary.

Når vi nå er inne på smakfulle drikker, må vi komme innom Spanias store stolthet; sangria! Fruktig vin, appelsiner og sitroner, noen dråper brandy og massevis av isbiter. Farlig godt!

Finn frem blenderen, puss glassene og gjør klar for sommerens smaksbomber!

Marit Røttingsnes Westlie

Forfriskende smoothie

Du lager den på noen få minutter!

Til 4 porsjoner:

150 g frossen banan, i biter

150 g frossen bringebær

150 g frossen blåbær

1,5 dl eplejuice

1 dl appelsinjuice

1 dl vanilje yoghurt

Høyde (px): Bredde (px):
Marit Røttingsnes Westlie

Blåbærsmoothie

Et skikkelig kick av en smoothie!

Til 2 porsjoner:

250 g blåbær, frosne

2 dl biola med blåbærsmak

1 dl appelsinjuice

Høyde (px): Bredde (px):
Marit Røttingsnes Westlie

Jordbærmilkshake

Sommerens beste drikk!

Til 4 porsjoner:

400 g frossenjordbær

3 dl melk

200 g vaniljeis

1 ss melis

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!