Jo kjappere du er i vendiga og jo mindre nøye du er når du rører sammen en muffinsrøre, desto bedre blir det ferdige resultatet! Litt merkelig, tenker du kanskje, men det er faktisk akkurat sånn det fungerer. Når du lager en muffinsrøre som denne, vel og merke. Her skal du bare blande sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle, heller over de våte og røre det kjapt sammen. Og det spiller ingen rolle om ikke alt er helt perfekt blandet heller. Det er jo akkurat da resultatet blir perfekt!

Anvendelige muffins

Denne muffinsoppskriften bruker jeg som base i uendelig mange muffinsvarianter. Noen ganger tilsetter jeg smeltet sjokolade, andre ganger kakao eller syltetøy. Noen ganger bruker jeg yoghurt i røra istedenfor melk og innimellom er det en surmelkskvett som gjerne skulle vært oppbrukt. Så lenge som forholdet mellom vått og tørt er sånn nogenlunde, er det bare å prøve seg fram.

Du må være litt forsiktig når du spiser disse muffinsene ettersom det er hele moreller midt inni dem. Det er greit å ha alle tennene i behold når muffinsen er spist også. Med disse smil-muffinsene får gir du gjestenedine en overraskelse og får garantert et digert smil tilbake. Det er jeg ganske sikker på at du får hvis du serverer disse blåbærmuffinsene også.

Med glasur også!

Frister det med skikkelige høye cupcakes med rikelige mengder glasur på toppen? Da må du prøve deg på disse red velvet cupcakene eller disse lavendelcupcakene.

God bakst til deg!

Øystein Westlie

Muffins med moreller

Pass på tenna, for her er det en overraskelse midt inni!

Ingredienser:

60 g smør

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

0,5 ts natron

150 g sukker

0,5 stk lime, saft av

1 stk stortegg

1,25 dl h-melk

12 stk morell

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!