Når du har lyst til at det skal gå kjapt på grillen, men har lyst på god mat, da er grillspyd tingen! Ja, det tar noen minutter å træ maten på spydene, men når det først er gjort, tar selve grillingen bare noen få strakser.

Her er det torsk og laks som pent plasseres på spydene. Når du griller fisk, er det greit å bruke litt store stykker slik at fisken ikke går så fort i stykker. Er fisken fersk (altså at den ikke har vært fryst), er den også fastere i fisken og holder seg lettere hel under grillingen. Hvis du da i tillegg har en grillrist som er ren og pen, er sannsynligheten stor for at fiskespydene dine blir supre!

Til fiskespydene kan du gjerne servere en kremet potetsalat eller en tomatsalat. Begge deler passer perfekt!

Laks på grillen

Jeg vet at det er mange som er glad i å grille laks på sommeren. Visste du at dersom du drysser salt og sukker på laksen i 15-20 minutter før du skal grille, blir fisken enda enklere å ha med å gjøre på grillen? Lager du denne grillede laksen med agurk- og yoghurtsalat, blir den helt perfekt når du bruker salt og sukkertrikset først.

Fennikel er én av grønnsakene som er veldig god til fisk. Både kamskjell og laks er perfekte tilbehør til denne litt gjemte og glemte grønnsaken. Grillet fennikel gratinert med parmesan er også er supert tilbehør til disse grillspydene. Så kjøp en fennikel neste gang du er i butikken, fyr opp grillen og kos deg!

God grilling!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!