For å knabbe et velkjent slagord fra dagligvarebransjen, er det bare å konkludere med at det enkle ofte det beste. For det finnes da knapt et pålegg som er bedre enn nyrørt jordbærsyltetøy. Nyplukkede jordbær, litt sukker og en sleiv er alt som skal til! Hver sommer lager jeg bestandig store mengder som jeg fryser ned slik at jeg kan smake av sommeren hele året.

Det er sjelden vi nordmenn er mer opptatt av lokalmat enn når det kommer til jordbær. Da vet vi at jo kortere bærene har reist, desto bedre smak er det på dem. Jeg tenker at når vi nå er i jordbærsesongen, gjelder det å spise så mye som overhode mulig.

Når du har lyst på litt variasjon fra klassikeren jordbær og fløte, kan du imponere deg selv og gjestene med en raffinert eggedosis, nemlig sabayonne, som du serverer til bærene. Du kan finne frem blederen og smelle sammen en strawberry margarita til deg selv og en jordbærmilkshake til den yngre garde.

Terminologi

Jeg vet at jeg egentlig bruker feil terminologi når jeg kaller dette syltetøy, for noe sylting forekommer jo ikke her. Men slike bagateller bryr i oss ikke alt for mye om. Vil du sylte på ordentlig, kan du jo prøve deg på dette bringebærsyltetøyet. Og får du først kloa i bringebær, kan du lage en stor porsjon rørte bringebær i samme slengen.

Øystein Westlie

Rørt jordbærsyltetøy

Det beste pålegget som finnes, lager du selv på 3 minutter!

Ingredienser:

500 g jordbær

125 g sukker, helt finkornet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!