Tareq Taylor

Taylor er svensk kokk. Han dukket opp i SVTs "Trädgårdsonsdag" og har også medvirket i "Sommarlov".

Han har jobbet som kokk i 25 år og driver nå Slottsträdgårdens Kafé i Malmö.

Nå er han programleder for tv-serien Tareq Taylor's Nordic Cookery.

Dette er en kyllingrett som alle kan lage. I videoen ser du at Tareq bruner kyllingen godt i en gloheit stekepanne først. På den måten har du allerede begynt å få fram de gode smakene.

I oppskriften finner du geranium, som er en planteslekt som også går under det dyriske navnet storknebbfamilien. Aromaene minner mye om sitron, så om du finner sitrontimian eller sitronmelisse kan det også brukes.

(Det finnes hele 42 arter i storknebbfamilien og selv om de fleste vokser rundt Middelhavet og i Sør-Afrika så finnes faktisk hele 14 arter i Norge.)

Kyllinggryte med fine smaker

I denne episoden drar Tareq hjem til Malmø. I tillegg til denne kyllingretten lager han også en skandinavisk falafel, en rett med epler og rosmarin samt en original silderett.

Tidligere har vi sett prinsessekaken, en herlig oppfinnelse med svinekjøtt og øl og det lekre reinsdyrhjerte.

Ta også en titt på de andre videoene fra BBCLifestyle med Michel Roux - den elegante, engelske kokken.

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

BBCLifestyle

Kylling med urter

Kylling med en fin kyllingrett med masse urter og artisjokk.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling, fersk

3 ss olivenolje

3 dl hvitvin

6 bl Geranium eller sitronmelisse

10 stk artisjokk

2 stk små fennikel

Salat

1 stk lilla gulrot, skrelt

1 stk gulrot, skrelt

1 stk pastinakk, skrelt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!