Det er i grunn ikke en oppskrift som serveres her. Vi snakker tross alt om å knuse noen ferdiggkjøpte sukkerkavringer oppi en dyptallerken, helle over litt surmelk og pynte med noen jordbær. Ingen oppskrift påkrev for den jobben.

Så vi snakker vel heller om tips til hvordan du særdeles enkelt og greit lager en av de beste sommerdessertene vi har tradisjon for her i Norge. Jeg har iallfall spist surmelk og kavring til dessert utallige ganger hver eneste sommer i min levetid.

Sommerdesserter

Kavringen kan du med glede og letthet også bruke sammen med eplemos for å lage tilslørte bondepiker.

Andre typiske sommerdesserter det er vel verdt å ta med seg når det er varmt i været, er semifreddo, som er en halvfrossen italiensk fløteis, panna cotta med yoghurt og kokos, også italiensk, og hjemmelagd jordbæris.

Og bare for å toppe hele dessertmenyen, må jo norske jordbær med sabayonne være med i denne oversikten!

Men altå: Går du for den aller enkleste måten å få sommerfølelsen på, er surmelk og kavring tingen!

Fru Timian

Surmelk og kavring

Barndommens perfekte sommerdessert!

Til 4 porsjoner:

16 stk kavring, sukkerkavring

8 dl surmelk

16 stk jordbær

4 ts sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!