Grillspyd er bestandig en sikker grillvinner her i huset. Jeg griller gjerne både fugl, fisk, rødt kjøtt, frukt og grønnsaker trædd på et spyd.

Men jeg liker helst å ha én og samme ting på hvert enkelt spyd. Eller iallfall råvarer som har samme fasong og grilltid.

Ellers er det i grunn helt umulig å få et vellykket resultat.

Som alltid når man griller, gjelder det å passe på slik at maten blir nok grillet uten å blir forkullet:

Snu og vend på grillspydene ganske ofte, men la de ligge lenge nok til at de får en stekeskorpe før du snur dem. Så slipper du at de går så lett i stykker.

Kan spises hver ukedag

Det er vel på fredager det spises mest guacamole i Norge. Det er jo tross alt da det er tacodag. Men det er jo nesten en skam å bare spise denne supergode mexikanske sausdippen bare én dag i uka.

Jeg spiser den gjerne både mandag, tirsdag og onsdag også.

Du kan lage den med både chili, tomat og koriander på klassisk vis og du kan plassere den i lag mellom maislapper.

Guacamole og spyd

Ikke vet jeg om det er vanlig å grille kyllingspyd og servere guacamole til i det mexikanske kjøkken. I mitt norske, er det iallfall helt vanlig og helt stuerent!

Marit Røttingsnes Westlie

Kyllingspyd på grillen

Saftige kyllingspyd og kremet guacamole er perfekt match!

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

4 skiver sitron

4 fedd hvitløk

1 stk laurbærblad

5 ss olivenolje

0,5 ts chilipulver

1 ts salt

1 ts pepper

600 g kyllingfilet

Guacamole

2 stk avokado

1 stk lime

2 fedd hvitløk

1 ts salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!