Jeg vet at rekene egentlig smaker best på vinteren, men det forhindrer meg absolutt ikke i å nyte dem i det fulle nå på sommeren også.

Det er jo nå jeg kan sitte på terrassen en varm kveld og nyte dem sammen med norske asparges og god vin i glasset! Er herlig kombinasjon!

Så lett lager du din egen majones

Til rekene og aspargesene lager jeg en sennepsmajones. Vanskelig å lage majones, tenker du? Nope, sier jeg! Det å lage sin egen majones, er veldig enkelt! Spesielt dersom du har en food processor eller stavmikser.

Det er én eneste ting du må passe på, og det er å spe inn oljen du bruker forsiktig i starten. Følg oppskriften under og du er garantert suksess!

En dillsaus vil også funke fortreffelig sammen med rekene og aspargesen.

Når vi først er inne på sesongens asparges, passer det godt å tipse om noen gode aspargesoppskrifter også. Tom Victor Gausdals aspargesoppskrift med ristede mandler eller kokt kveite med asparges og hollandaisesaus er to store høydepunkter.

Og vil du ha litt variasjon med rekene, lager du fest med denne paien!

God sommerfeiring!

Marit Røttingsnes Westlie

Grillede asparges med reker og sennepsmajones

Feir sommeren med grillede asparges og reker!

Til 4 porsjoner:

60 stk reker, ferske

16 stk asparges

1 ss olivenolje

0,5 ts salt og nykvernet pepper

8 stk salatblader

Sennepsmajones

1 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

2 ts sennep, grov

2 ts eddik, blank vineddik

1,5 dl solsikkeolje

0,25 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!