Utvalget av ferdige sauser, supper og dressinger i butikken har aldri vært større enn nå, og noe av det smaker helt greit også. Jeg har imidlertid til gode å smake skikkelig bra basilikumpesto kjøpt ferdig på glass. Vel, jeg har kommet over noen fryktelig dyre og bittesmå glass i delikatessebutikker som smaker helt fint, men de du kan få kjøpt i de vanlige dagligvarebutikkene er ikke mye å skrive hjem om, spør du meg.

Heldigvis er det superenkelt å lage sin egen basilikumpesto hjemme på kjøkkenet. Du trenger enten en food processor, blender, stavmikser eller morter. That's it! I tillegg til råvarene da, såklart. Og når du først er igang med pestolagingen, kan du jo, i tillegg til å bruke den på denne superbe og lettvinte sommersalaten med mozzarella og solmodne tomater, lage pestosnurrer eller heller den over kokte nypoteter. Plassere en romslig skje på toppen av en bolle med minestronesuppe eller kimbinere den på lykkelig vis med både pasta, gulrøtter og laks. Her er med andre ord mulighetene mange og gode.

Har du gode og solmodne tomater, litt mozzarella og noen skiver med spekeskinke, har du også det perfekte selskapet til pestoen din!

Marit Røttingsnes Westlie

Mozzarellasalat med spekeskinke og pesto

Lukk øynene og drøm deg til Italia!

Til 4 porsjoner:

300 g tomat

150 g mozzarella

8 skiver spekeskinke

1 ts maldonsalt

Basilikumpesto

40 g pinjekjerner

1 potte basilikum

1 fedd hvitløk

40 g parmesan

1,25 dl olivenolje, extra virgin

10 dråpe tabasco

0,5 stk lime

1 ts salt

1 ts pepper, kvernet

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!