Du tenker kanskje at det er litt gammeldags og tantete å bake rullekake, og det er det godt mulig at det er, men la det gjerne være gammeldags så lenge som det smaker helt fortreffelig! Det er jo ikke uten grunn at rullekaken har vært en klassiker i så mange år. For det første kan den varieres i nesten det uendelige. Du kan lage en lys rullekake som du klassisk fyller med syltetøy, eller du kan frese på med hjemmelagd sjokoladefyll.

Den allsidige rullekaken egner seg også fortreffelig til å bruke når du skal lage den lekre fromasjkaken Charlotte russe.

I dagens rullekakeversjon er det verken syltetøy eller sjokoladekrem, men rause porsjoner av både is og friske bær. Her bruker jeg butikkjøpt jordbæris og vaniljeis, men det er overhode ingenting i veien for å lage sin egen isversjon med for eksempel vanilje og sjokoladebiter istedenfor. Her er det definitivt opp til tilgjengelighet og fantasi på hva man fyller rullekaken med.

Og husk: Det tar bare noen minutter å lage denne lekre rullekaken!

Marit Røttingsnes Westlie

Rullekake med is og bær

Dette er kaken du trenger!

Til 8 porsjoner:

4 stk egg

135 g sukker

120 g hvetemel

1 ts bakepulver

Fyll og pynt

400 g jordbær

125 g blåbær

1 stk fersken

225 g iskrem, vanilje

225 g iskrem, jordbær

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!