Du vet det er sommer når du bare MÅ ha spekeskinke og nypoteter! Jo varmere det er, desto større blir trangen etter noen salte skiver å putte i munnen. I barndommens trøndersomre var det ikke bestandig de helt store temperaturene som skulle til for at sommerens nyinnkjøpte spekeskinke ble tatt frem heller. Så lenge som vi kunne se snurten av sola, ble skinka funnet fram og skjært tykke skiver av. Ja, for det var ikke løvtynne skiver som gjaldt på 70-tallet. Da var det tykke skiver som så ble skjært i staver som var tingen!

God spekeskinke

Med årene har nok trangen etter gode spekeskinker som ikke er alt for salt, blitt større. I tillegg til å spise den akkurat som den er, er en god spekeskinke også ypperlig å rulle rundt grønnsaksstrimler for så å grille, surret og stekt rundt en torskefilet eller brukt i en supergod, hjemmelagd cannelloni.

Tilbake til spekefatet. Her er det allerede både eggerøre, kokte asparges og nypoteter. Men, skulle du nå tenke at her er det bare å kjøre på med enda flere godsaker, er potetsalat tingen å lage!

Fortsatt god sommer!

Marit Røttingsnes Westlie

Sommertallerken med eggerøre og spekeskinke

Dette er den perfekte sommermiddagen på late dager!

Til 4 porsjoner:

8 stk nypoteter

1 pk asparges

150 g spekeskinke

10 stk salatblader

Eggerøre

8 stk egg

4 ss vann

0,5 ts salt

1 kvast gressløk hakket

30 g smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!