Den italienske maten skal helst være enkel. Veldig enkel.

Og de siste italienske kokebøkene jeg har kjøpt viser med all mulig tydelighet hvor viktig det enkle er i italia.

La Cucina: The Regional Cooking of Italy og Essentials of Classic Italian Cooking, av den smått legendariske Marcella Hazan, er begge strippet for bilder, men har til gjengjeld en imponerende mengde oppskrifter. La Cucina har for eksempel 2.000 oppskrifter. Og felles for de fleste oppskriftene er de korte ingredienslistene.

Enkel italiensk mat

Tenk bare på pasta carbonara; egg, bacon og ost. Eller klassikeren pepper og pasta. Og hva med pesto som bare er pinjekjerner, basilikum, paremesan og olje!

Ikke nok med at det er få ingredienser. Mye av den italienske maten krever veldig lite basiskunnskap og få koketeknikker. Kan du steke og koke kommer du langt.

Det er et vågestykke å karikere italiensk og fransk mat. Men, det er ikke vanskelig å se for seg italieneren som rynker på nesa når det kommer for mange ingredinser på kjøkkenet og kokker som bruker kompliserte teknikker, E 'troppo complicato, lo chef! Franskmannen på sin side vil tenke at italiensk mat er for enkel - Il est trop simple, monsiur!

Pasta på italiensk

Så, nå skal jeg presentere en italiensk pastarett som jeg lagde i går. Det er så enkelt at det er en lek. Du trenger:

  • erter, frosne
  • bacon (eller pancetta)
  • ricotta (eller annen mykost, jeg fant en lignende i butikken og brukte den)
  • litt parmesan
  • pasta

Ha ricotta i en bolle som tåler vann og knus osten (som strengt tatt ikke er en ost) med en gaffel. Ha eventuelt litt smør i bollen også. Når pastaen er kokt, sil den av og ha den straks i bollen og vend rundt i ricottaen.

Om du skulle være så heldig å få tak i pancetta kan du bruke det, men bacon går minst like bra. Stek det nesten sprøtt og ha i ertene rett før servering.

Denne retten tar i prinsippet like lang tid som å koke pasta. Ja, dersom du lærer å lage hjemmelaget pasta går det kanskje enda fortere.

Og med denne oppskriften har jeg varslet at jeg framover kommer til å lage mer av det samme, nemlig enkel, italiensk mat.

Christopher Sjuve

Pasta med erter og bacon

Enkel italiensk mat har aldri vært enklere.

Til 4 porsjoner:

350 g erter

12 skiver bacon

600 g pasta, gjerne korte pastatyper

200 g ricotta

2 ss smør

5 ss revet parmesan, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!