Det er mange måter å gjøre påsken litt bedre enn i fjor.

I dag, for eksempel, våknet jeg opp til fruktene av kveldens innsats. Det fabelaktige brødet gjorde det enklere å stå opp (det er brødet du ikke knar, altså).

I det hele tatt er en god frokost viktig for påsken. Men, det er kveldene jeg gleder meg mest til. Og selv om alle skal innom lammelåret en gang, så er det alle de andre små godbitene som krydrer disse dagene hvor vi tar farvel med snøen.

En perfekt kopp kakao gjør alle glade i solveggen. Og dersom du er så heldig å ha noen til å lage en myk og seig brownie til deg så blir livet enda bedre.

God med appelsin

Appelsinen er den store frukten i påsken. Og den kan du lage mye godt med. Appelsin og sjokolade har en egen evne til å gjøre hverandre bedre. Prøv disse sjokoladestengene, for eksempel!

En annen morsom ting er å lage en appelsinmarengs, i stede for krem, til kakaoen.

Om du ikke har overskudd til å lage noen av disse tingene, kan du nøye deg med den aller enkleste appelsinoppskriften - sjekk nedenfor!

God med marsipan

Marsipan hører også til påskegodisen. Nedenfor finner du en morsom oppskrift på pannekaker med marsipan og sjokolade - som du skjærer i biter (bevares! Ikke spis hele...).

Helt til slutt tar vi med en lekker troikakonfekt, med marsipan, sjokolade og gelé.

God snadderpåske!

Erik Hannemann

Appelsin med kanel og sukker

Dette er kongen av hverdagsdessertene.

Ingredienser:

1 stk appelsin

1 ss sukker

1 ts kanel

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pannekaker med marsipan og sjokolade

Ja, du må være glad i mektige desserter for å like denne...

Ingredienser:

Pannekaker

2 stk egg

1,5 dl hvetemel

1 klype salt

2,5 dl melk

Fyll

200 g marsipan

100 g sjokolade

4 ss aprikosmarmelade

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Troikakonfekt

Troikakake er ikke vanskelig å lage. Om det blir godt? Gjett 'a!

Ingredienser:

300 g sjokolade, mørk

1 pk bringebærgelé

2,5 dl vann, kokende

1 ss hvetemel

100 g Nugat sjokolade, mørk

100 g marsipan, gjerne hvit

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!