Helgen er like om hjørnet. Og med noen få forberedelser kan du varte opp med en lekker forrett, andebryst og hjemmelaget iskrem med pinjekjerner.

Dessert først: Desserten denne helgen er en is jeg skulle ønske jeg hadde funnet opp selv. Den lages med karamelliserte pinjekjerner. Det var en iskremsjappe i Spania jeg smakte den (og denne kjempemørke sjokoladeisen). Siden har bare sett den i mitt eget kjøkken.

Forretten - uer escabeche

Uer escabeche, heter forretten og er hentet fra vårt rikholdige arkiv. Escabeche brukes om den syrlige marinaden som fisken stekes eller kokes i (eller om selve retten). En escabeche lages oftest på citrus (sitron-) saft. I denne oppskriften er det brukt både hvitvin og sitronsaft.

I denne menyen spiller denne rollen som appetittvekker.

And som hovedrett

Jeg får en herlig følelse av å leve i luksus når jeg ser andebrystet steke i panna. Og jeg blir lykkelig over dette synet etter endt steking:

Dersom du ikke har stekt andebryst før er det lurt å ta en titt på denne saken.

Til andebrystet skal jeg lage noen hasselbackpoteter (og dropper mosen i oppskriften). Jeg er åpenbart inne i en hasselbackpotetperiode. (Beklager om noen er lei av dem!).

Oppsummert:

Bakt uer med escabeche

Stekt andebryst med glassert rødløk

Hjemmelaget iskrem med karamelliserte pinjekjerner

Ha en smakfull helg!

Studio Dreyer-Hensley

Uer escabeche

Bruk helst uerfilet med skinnet på. La skinnsiden ligge opp i ovnen - det gir mest saftig resultat.

Til 2 porsjoner:

300 g uerfilet med skinn

1 stk hvitløk

3 stk gulrot

3 stk sjalottløk

1 ss knuste fennikel frø

2 stk stjerneanis, hel

2 dl olivenolje

0,5 g safran

1 dl hvitvin

3 dl fiskekraft

Fennikelsalat

1 stk fennikel

2 ss finhakket frisk gressløk

0,5 stk sitron, saften av den

1 stk sjalottløk, finhakket

Høyde (px): Bredde (px):

Andebryst med viltsaus og karamellisert rødløk

Klassisk tilbehør til andebryst det her...

Til 4 porsjoner:

4 stk and ebryst med fett

salt

pepper

Saus

1 ss sukker, brunt

2 ss bringebæreddik

1 ss blåbær sirup

6 dl viltkraft

3 dl rømme/ crème fraîche

salt

pepper

1 ss Fungi sorte dråper ("norsk" soyasaus)

Mandelpotet- og sellerirotpuré

8 stk mandelpoteter

3 skiver sellerirot

melk/fløte

smør

salt

pepper

Aspargesbønner

aspargesbønner

smør

sjalottløk

flaksalt

Glasert rødløk

12 stk delikatesse løk (små løk)

smør

1 dl rødvin

1 stk kanelstang

2 ss sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Iskrem med karamell og pinjekjerner

Dette er antagelig en av verdens beste oppskrifter på iskrem.

Ingredienser:

Iskrem

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

Saus

100 g sukker, vanlig eller brunt

3 dl kremfløte

40 g smør, gjerne usaltet

50 g pinjekjerner

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!