Mange kvinner har i årtier hatt en liten tøypose med tørket lavendel i undertøyskuffen. Om det har vært fordi lavendel pirrer mannen eller for å holde skaplukten på avstand, skal ikke jeg mene noe om! Det jeg imidlertid tenkte å si noe om er, at lavendel er utmerket å ha i kaker og bakst også! Her setter jeg deilig lavendelsmak på cupcakes med smør- og melisglasur. Om du nå ikke har tørket lavendel liggende på lur fra egen innhøsting, har de det til salgs i dagligvarebutikker med stor utvalg og en del interiørbutikker.

Har du først fått lavendel i hus, og ønsker en liten vri på kveldskosen, bør du prøve ut denne Jarlsberg- og lavendelclafoutisen.

Etter at cupcakefarsotten kom over oss for noen år siden, har debatten rast om vi skal kalle disse små kakene for muffins eller cupcakes. Det synes å være en gjengs enighet i at alt som har litt mat i seg, fremdeles heter muffins og der hvor glasuren er høy og i mengder, er cupcake den riktige benevnelsen. Men hva hvis glasuren er en enkel melisglasur, som på disse bursdagsmuffinsene? Og er det riktig å kalle små eplekaker for cupcakes? Du bestemmer!

Hva synes du er riktig å kalle disse lekre, små kakene? Muffins eller cupcakes? Ikke nøl med å bruke Facebook-siden!

Fru Timian

Cupcakes med lavendel

Dette blir skikkelig luftige, lette og kjempegode cupcakes!

Ingredienser:

75 g smør, romtemperert

100 g sukker

25 g honning

1 ts lavendel, tørket

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 stk egg, stort

1,75 dl h-melk

1 dæsj lilla konditorfarge

Glasur

75 g melis

30 g smør, romtemperert

1 dæsj lilla konditorfarge

1 ts lavendel, tørket

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!