Titt og ofte ligger det noen bananer på kjøkkenbenken som har passert middagshøyden og som ikke frister meg alt for mye å spise i sin naturlige form. Heldigvis er banan helt strålende bra å bruke i masse forskjellige kaker, brød og smoothies! Og ligger bananen klar, uten at du har tenkt å lage mat, kan du fryse ned hele bananen og ta den opp når det passer å bake.

De søte, saftige bananene blir utrolig gode sammen med valnøttene i denne kaka. Det blir en skikkelig nøttete smak. Du må gjerne servere formkaka mens den fremdeles er litt lunken og med en klatt pisket helfet creme fraiche (piskes som vanlig fløte) eller en kule is til.

Visste du forresten at valnøtter har vært brukt til mat i mer enn 9000 år! Treet kom opprinnelig fra det gamle Persia. Det er sunt å spise en neve valnøtter hver dag. Valnøttene inneholder godt med omega-3, 6 og 9 fettsyrer. Mesteparten av fettet er sunt enumettet fett. Et supert mellommåltid er å blande valnøtter, oppskjært frukt og litt honning i små skåler.

Marmorkaken er en av de mest klassiske formkaken vi har. Halvparten lys og halvparten mørk røre som danner et fint mønster når vi forsiktig rører det sammen før steking. En annen god formkakeklassiker er sitronkaken. Veldig enkel å lage, og smaker helt topp til en kopp kaffe eller te.

Fru Timian

Saftig banankake med valnøtter

Dette er en perfekt måte å bruke opp overmodne bananer på!

Ingredienser:

4 stk banan, godt modne

250 g sukker

1 ts vaniljesukker

2 stk egg

150 g smør, romtemperert

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

100 g sjokolade, mørk

100 g valnøtter

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!