Har du først lagd det én gang, kommer du aldri, aldri til å gå tilbake til den syntetiske utgaven som du kjøper i butikken! Hva jeg snakker om? Hjemmelagd vaniljesukker!

Det er SÅ enkelt å lage og befinner seg i en helt annen verden i smak enn det som kalles vaniljesukker som du kjøper i butikken. For det er ikke ekte vanilje i de aller fleste vaniljesukrene som selges i vanlige butikker, men vanillin, som fremstilles syntetisk i celluloseindustrien fra bartrær.

Du kan selvfølgelig bruke vaniljestang hver gang du skal ha vanilje i ett eller annet. Fordelen med det hjemmelagde sukkeret, er at det både er billigere og mer lettvint enn å dele og skrape en vaniljestang hver gang du vil ha den gode vaniljesmaken.

I Norge spiser vi vanvittige mengder med vafler. Bruker du ekte vaniljesukker neste gang du lager røre, vil smaken høynes mange hakk! Garantert! Solskinnsbollene blir også enda bedre når de fylles med vaniljekrem lagd med ekte vanilje.

Og er du som meg, liker du å ha med en liten vert-/ eller vertinnegave når du skal bort på besøk. Da kan du jo bake deilige biscotti og pakke fint inn, lage søt og klissete nøttekaramell eller ta med en liten cellofanpose med ekte vaniljesukker. Lykke til!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!