Oppskrift på pasta

Er dette den nye pastaen?

Her er tre nye oppskrifter på pasta.

MED FISK: Conchiglie med ørret i sitronsaus.
MED FISK: Conchiglie med ørret i sitronsaus. Foto: Foto: Mari Svenningsen/melk.no
Sist oppdatert

Her om kvelden kom jeg sent hjem. Jeg spurte om det var noe mat igjen.

- Eh, nei.

Da var vel maten god, da. - Hva spiste dere?

- Pasta med laks og erter.

Ja, da skjønner jeg at det ikke var mye igjen. Den enkle pastaretten faller i smak hos de fleste.

Heldigvis for meg var det rikelig med pasta igjen. Men, bare pasta. Vi bruker nemlig det smarte "aldri-koke-for-mye-pasta-trikset". Men, ettersom det er kalibrert med en til (meg) rundt middagsbordet var det naturlig nok pasta til overs.

Dermed var saken enkel: Måltidet ble en tur ned Memory Lane via den uslåelige studenpastaen med hvitløk og chili. Det er forbløffende hvor godt den holder stand.

Slik er det med et godt knippe pastaklassikere. En grovt subjektivt utvalgt liste over de kanoniserte pastarettene kan se slik ut:

Pesto

Carbonara

Spagetti med pepper

Pasta Alfredo

Pasta amatriciana

Lasagne

Jeg våger å ta med en til, som ennå ikke er brett aksepert i de myriadiske pastamiljøene, men det er en personlig favoritt som har fulgt meg i mange år, nemlig pasta med røkt laks, rosépepper og crème fraîche.

Alle disse pastaoppskriftene er suverene. Og de dukker opp med ujevne mellomrom på mitt middagsbord. Men, nå er det på tide å sakte, men sikkert innføre et par andre varianter.

Jeg har sett meg ut tre stykker. De tre pastaoppskriftene skal i de kommende dager og uker få sin prøvetid i kjøkkenet mitt. Om de kommer inn i den kanoniserte pestovarmen vil avgjøres et stykke fram i tid ved enkel referendum.

De tre kandidatene finner du nedenfor.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 15/01 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også