Endelig har vi fått kåret årets kalkun!

De fleste tenker på kalkun som den store festfuglen (som tilberedes best på denne måten!). Konkurransen gikk ut på å finne hverdagsoppskrifter med kalkun.

Det strømte inn med oppskrifter. Det var pastaoppskrifter av alle slag, gryteretter, risretter og en salig blanding av retter hvor inspirasjonen har kommet fra alle verdenshjørner.

Men, til slutt måtte vi velge. Ti retter ble valgt ut til finaleheatet. Og da, etter mye diskusjon, kunne vi endelig kåre en vinner.

Den heldige vinneren av 20.000 kroner ble Carina Fløysand!

Carinas oppskrift på kalkun med appelsin, honning, mango og ingefær sjarmerte hele dommerpanelet. Enkel og original oppskrift - gratulerer!

Og så var det to stykker som nesten nådde opp som får et herlig julegratiale på 5.000 kroner. Det var Anne-Wenche Jensens oppskrift på kalkunsnurrer og Stine Skoglys kalkun med estragon.

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

Oppskriftskonkurransen ble gjort i samarbeid med Prior.

Inkognito

Asiatiske kalkunbiffer med fruktsaus

Herdagen blir morsommere med variasjon. Prøv kalkun med fruktsaus!

Til 4 porsjoner:

800 g kalkunfilet

2 ss maisenna

3 ss rapsolje

Fruktsaus

3 stk appelsin

1 ts ingefær, fersk

0,5 ts five spice

1 ss honning, flytende

0,5 stk mango

1 ss hakket, frisk kruspersille

salt og nykvernet pepper

1 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Inkognito

Kalkun- og estragongryte

Kalkun blir godt med estragon! Prøv denne superenkle oppskriften med kalkun.

Til 4 porsjoner:

600 g kalkun

2 ss smør

4 ss estragon, frisk, hakket

50 g pinjekjerner

1 beger rømme

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Inkognito

Kalkunsnurrer

Prøv denne oppskriften på kalkun og bacon.

Til 4 porsjoner:

800 g kalkunfilet

1 stk purre

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!