TESTPANEL: Eline Gulbrandsen og Annemari Erlbeck=

TESTPANEL: Eline Gulbrandsen og Annemari Erlbeck © FOTO: Øivind Lie

Det skal bygges pepperkakehus og det skal kreeres små marsipanfigurer nå før jul. Da kan du kan selvsagt lage marsipanen selv, eller gjøre som de fleste andre: Kjøpe den i butikken, men hvilken skal du handle?

Vi har testet syv ulike typer og har tatt med oss alt vi fant i de store kjedebutikkene. Fra figurmarsipan som er laget til formålet, til mer allround-typer.

Riktig type

Skal du lage figurer stiller det strengere krav til kvalteten enn om du skal lage et lokk til en kake. Da er det bare marsipanen som bærer smaken, og da skal det smake mandler, ikke sukker. Det betyr at massen bør ha mer enn 25% mandler. Samtidig må den være god å forme. Det betyr igjen at det ikke kan være for mye mandler. Da mister massen smidighet.

Vinneren

Odense ekte marsipan er den marsipanen vi likte best. Her er det fin farge. Marsipanen har mye mandelsmak og er ikke for søt. I tillegg er den fin å forme. Ikea følger hakk i hel. Her har IKEA overraskende nok det dyreste produktet, men det smakte godt. Her var det mye mandelsmak, men vi måtte trekke på formbarhet. Resten av typene er mye av det samme: Mye melis og lite mandler. Det gi bra formbarhet, men det blir søtt og lite mandelsmak.

Testen

Alle typene er testet blindt. Vi har lagt vekt på smak og formbarhet. I testpanelet satt Eline Gulbrandsen og Annemari Erlbeck. Begge konditorer. Annemari har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst. Hun fikk også nylig 2.plass i kokke OL i Erfurt med det norske kokkelandslaget. Annemari jobber som konditor på Alex Sushi.

Eline har jobbet for Jobbet for Terje Næss på Oro, Alfred og Onda. I tillegg har hun jobbet sammen med Annemari på kokkelandslaget i 2 år.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook Du kan også følge Sjuve på Twitter

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du fløtekatrameller

Oppskrift på mandelkonfekt

7 slag godteri til jul

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!