Vi går en tid i møte med mye hjemlig tradisjonsmat. Derfor legger jeg inn et siste krumspring før vi baker pepperkaker og steker ribbe (forhåpentligvis med den aller beste metoden).

Denne tre-retters helgemenyen henter inspirasjon fra Asia. Og først ut er noe de fleste for lengst er ferdig med, nemlig rekecocktail. Men hør! Dette er langt fra den tradisjonelle 80-talls hiten. Denne er full av frisk lime, mango og salat. (En bi-effekt av å servere rekecocktail, samme hvor anderledes den er, er plutselig mimring og nynning av musikk som får fram pastellfargene i deg.)

Til hovedrett lager vi en god sur-søt saus. Du finner video av hvordan du lager den her.

Og den sausen skal få bein å gå på. Nærmere bestemt spareribs. Og det er Clotildes oppskrift jeg vil bruke. Du kan marinere over natten, men det er strengt tatt ikke nødvendig. Men sett av god til til stekingen - det tar et par timer å få dem perfekt.

Etter et dypdykk i arkivet fant jeg også en potetsalat det er verdt å teste ut. Jeg tar med den oppskriften også.

Asiatisk dessert

Desserten er en kul kokospudding. Den minner mye om en vanlig karamellpudding, men her brukes det altså kokosmelk.

God, eksotisk helg!

Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Rekecocktail med mango og asiatisk dressing

Rekecocktailen holder på å få en aldri så liten renessanse, men som alltid: med en moderne twist. Thousand Island er byttet ut med en frisk dressing, og mango og romanosalat sørger for at denne rekecocktailen befinner seg på den rette siden av årtusenskiftet.

Til 4 porsjoner:

300 g ferske rensede reker

1 hode romanosalat

1 stk mango

0,5 stk agurk

2 skiver loff

4 ss majones

2 ss soyasaus

1 stk lime, saften

Høyde (px): Bredde (px):
TVNorge

Sursøt saus

Det er faktisk ikke verre å lage en sursøt saus. Dette er en asiatisk variant.

Ingredienser:

350 g ananas

0,5 dl eddik, gjerne epleeddik

0,5 dl sukker

2 fedd hvitløk

1 stk rød chili

2 ss ingefær, revet

sitronsaft

2 ss ketchup

2 ss fish sauce

1 ss maisenna, eventuelt litt til

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Asiatiske spareribs

Spareribs som smaker av Asia.

Ingredienser:

1 kg spareribs

4 ss hoisinsaus

4 ss østerssaus

2 ss soyasaus

2 ss ris vin (kan erstattes med sake eller riseddik)

1 stk liten ingefær bit

3 stk vårløk

2 ss honning

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Asiatisk potetsalat

Potetsalat er alltid populært. Det har etterhvert kommet mange varianter og denne er smakssatt med blant annet chili, limesaft og kajennepepper. Passer til det meste av stekt og grillet kjøtt.

Til 4 porsjoner:

600 g poteter

1 stk purre

1 bt reddik

1 stk paprika, gul

1 stk chili, rød

1 bt gressløk, frisk

Dressing:

3 ss olivenolje

1 ss eddik

1 ss limesaft

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

0,5 ts cayennepepper

Høyde (px): Bredde (px):
Ulla Westbø

Kokospudding

Denne kokospuddingen minner om vår egen karamellpudding. Siden melk ikke er brukt i det asiatiske kjøkken, erstattes den med kokosmelk. Resultatet er en karamellpudding med svak smak av kokos. Vietnameserne har kanskje lært å lage karamellpudding av franskmennene?

Til 4 porsjoner:

4 dl kokosmelk

75 g sukker

1 ts vaniljesukker

3 stk heleegg

2 stk eggeplomme

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!